Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dražice Cup

Federer i Nadal zvládli „generálku\" na Wimbledon

Londýn/Halle - Čtyřnásobný vítěz Roland Garros Rafael Nadal, který má pověst skvělého antukáře, vyhrál ve finále v Londýně zápas na trávě. Porazil 7:6 a 7:5 Srba Novaka Djokoviče. Poslední Španěl, který tento závod vyhrál, byl Andres Gimeno v roce 1972, tedy před 36 lety.

Rafael Nadal
zdroj: Wikipedia

Nadal dnes prohrával v prvním setu už 0:3, ale poté dokázal vyrovnat a v dramatickém tie-breaku získat sadu pro sebe. Také ve druhém setu tahal za kratší konec, když Djokovič podával za stavu 5:4, španělský svalovec ale třemi gamy za sebou zničil veškeré soupeřovy naděje.

Švýcarský tenista Roger Federer zase porazil svého soupeře Philippa Kohlschreibera na trávě v Halle ve dvou setech, když svému soupeři vždy jednou za set dokázala vzít podání a vlastní si bezchybně podržela. "Hrál jsem tu skvěle celý týden. Za tu dobu jsem ani jednou neztratil podání, což se mi zřejmě ještě nikde nepodařilo," komentoval svůj ojedinělý počin. "Je to nepochybně dobré znamení vyhrát tady ve Wimbledonu, promiňte, v Halle - německém Wimbledonu," vtipkoval na tiskové konferenci.

Oba hráči tak zvládli úspěšnou generálku na blížící se Wimbledon.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články