Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Zakopalová vyřadila nasazenou třináctku Cibulkovou

Londýn - Tenistka Klára Zakopalová potvrdila formu z posledních týdnů a postoupila ve Wimbledonu do druhého kola. Na trávě v All England Clubu ji nezastavila ani třináctá nasazená a loňská čtvrtfinalistka Dominika Cibulková ze Slovenska, kterou česká hráčka porazila 6:4 a 6:1. Se soutěží se rozloučila Petra Cetkovská, která prohrála v 2. kole s Američankou Sloane Stephensovou 6:7, 6:4 a 3:6 a neobhájí body za loňské osmifinále. Vypadla i Andrea Hlaváčková po prohře s Belgičankou Kim Clijstersovou 3:6 a 3:6. 

Klára Zakopalová na Wimbledonu
zdroj: Getty Images autor: Julian Finney

O postup už do třetího kola bojuje Petra Cetkovská s Američankou Sloane Stephensovou. Hrát ještě budou Andrea Hlaváčková na centrkurtu s favorizovanou Belgičankou a bývalou světovou jedničkou Kim Clijstersovou. Radek Štěpánek nastoupí k duelu s Benjaminem Beckerem z Německa.

Zakopalová čekala v úterý celý den marně na svůj zápas prvního kola ve Wimbledonu a nakonec byla ráda, že rozhodčí přesunuli její souboj se Slovenkou Dominikou Cibulkovou na středu. Třináctou nasazenou soupeřku dnes vyprovodila z kurtu rychle po výhře 6:4 a 6:1.

"Nečekala jsem, že to bude takhle lehké, ale příjemně mě to potěšilo," řekla s úsměvem Zakopalová, která si přivezla do Londýna formu z Eastbourne, kde postoupila na trávě do semifinále. "Zvládla jsem tam tři dobré zápasy, opravdu jsem hrála dobře a říkala si, že když hraju dobře tam, tak proč ne tady," pokračovala Zakopalová.

Jen těsně pražské rodačce uteklo místo mezi dvaatřicítkou nasazených hráček, a když na ni při losu připadla Cibulková, zrovna nadšená nebyla. Se Slovenkou v minulosti dvakrát prohrála a formu Cibulková ukázala postupem do čtvrtfinále v Paříži. "Proto jsem čekala třísetový zápas, ale zlomil to první set. Obě jsme nejdříve hrály nervózně a chybovaly, ale já se pak hecla a ona šla dolů," řekla Zakopalová.

Třicetiletá Zakopalová před cestou do Londýna hrála semifinále na trávě v Eastbourne a předtím vypadla v osmifinále antukového Roland Garros, kde jako jediná v turnaji vzala set pozdější vítězce, Rusce Marii Šarapovové.

Díky postupu do osmifinále na nedávném French Open si Zakopalová také zajistila potřetí v kariéře účast na olympijských hrách. "Strašně se těším," řekla, ale trochu ji mrzelo, že při olympiádě zmizí z Wimbledonu tradiční bílá barva. "Já bych bílou nechala. Myslím, že je moc hezký, když se tady hraje v bílém," řekla.

Zakopalová mohla Cibulkové uštědřit ve druhé sadě i potupného "kanára", ale za stavu 5:0 a 40:0 při svém podání nevyužila tři mečboly. Vzápětí vzala Slovence posedmé v zápase servis a poprvé v kariéře ji porazila. Příští soupeřkou Zakopalové bude Běloruska Olga Govorcovová, nebo Němka Annika Becková, ve čtvrtém kole může narazit na obhájkyni titulu Petru Kvitovou.

Příští soupeřkou Zakopalové bude Běloruska Olga Govorcovová (95. na žebříčku WTA), ve čtvrtém kole může narazit na obhájkyni titulu Petru Kvitovou.

Hlaváčkové se splnilo přání zahrát si s Clijstersovou, a navíc k utkání s bývalou světovou jedničkou nastoupila na centrkurt. Pod zataženou střechou svěřenkyně kouče Tomáše Petery dobře podávala, dala čtyři esa, ale s úderově jistější a razantnější favoritkou přesto ztratila podání jednou v prvním a dvakrát ve druhém setu. Sama se nedostala ani k jednomu brejkbolu a prohrála za hodinu a pět minut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články