Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tomáš Berdych nestačil v Madridu na Federera

Madrid - Tomáš Berdych titul na turnaji série Masters v Madridu nezískal. Český tenista ve finále na modré antuce prohrál 6:3 a dvakrát 5:7 se Švýcarem Rogerem Federerem, který se po více než roce vrátí na druhé místo světového žebříčku.

Tomáš Berdych hrál své třetí finále série Masters a podruhé z něj odešel poražen. Z jediného triumfu se radoval v pařížské hale Bercy v roce 2005.

Do finále vlétl ve velkém stylu. Diktoval hru, střílel z forhendu vítězné míče, brzy vzal Federerovi servis, udělal jen dvě chyby a první set ovládl. Federer ale od US Open prohrál jen třikrát z 47 zápasů a druhý set získal pro sebe. V třetím dějství Berdych nevyužil tři brejkboly v první a třetí hře. Za stavu 3:4 dokázal ze stavu 0:40 dotáhnout třemi esy na shodu, ale pak udělal dvě dvojchyby. Švýcar servíroval na výhru, Berdych se však ještě udržel ve hře. Ve dvanácté hře odvrátil Berdych tři mečboly, ale při čtvrtém zahrál aut a podlehl. Přišel tak o šanci stát se prvním vítězem v historii na modré antuce.

Berdych - Madrid
zdroj: ČTK AP autor: Daniel Ochoa de Olza

"Musím pogratulovat Rogerovi, který ukázal, že je hvězdou. Myslím, že jsme předvedli krásné představení," řekl Berdych při slavnostním vyhlášení. "Jinak to byl skvělý týden," konstatoval Tomáš Berdych.

"Byl to těžký turnaj s náročným losem. Tomáš hrál hodně dobře. Jsem si jistý, že se ještě mnohokrát setkáme a zase to budou kvalitní zápasy jako tenhle," uvedl Federer.

Stejně jako Jiří Novák před deseti lety odešel z madridského finále poražen. Ale jinak sedmý hráč světa zářil. Cestou do finále neztratil ani set a mimo jiné zničil hravě Francouze Gaëla Monfilse či Španěla Fernanda Verdaska, v semifinále porazil ve dvou tie-breacích Juana Martina del Potra.

Dvouhru žen ovládla bývalá světová jednička Serena Williamsová. Třicetiletá americká tenistka ve finále porazila aktuální první hráčku žebříčku WTA Viktorii Azarenkovou z Běloruska 6:1, 6:3.

 

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):

Muži Dvouhra - finále: Federer (3-Švýc.) - Berdych (6-ČR) 3:6, 7:5, 7:5. Čtyřhra - finále: Fyrstenberg, Matkowski (4-Pol.) - Lindstedt, Tecau (6-Švéd./Rum.) 6:3, 6:4.

Ženy Dvouhra - finále: S. Williamsová (9-USA) - Azarenková (1-Běl.) 6:1, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články