Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová vypadla v Madridu s Hradeckou, prohrál i Štěpánek

Madrid - Snaha tenistky Petry Kvitové o obhajobu loňského titulu na turnaji v Madridu nečekaně skončila už ve druhém kole. Čtvrtou hráčku světa porazila na modré antuce 6:4, 6:3 její fedcupová spoluhráčka Lucie Hradecká, jež do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace. Z českých zástpců dnes vypadli i Radek Štěpánek, který nestačil na Španěla Ferrera a Petr Cetkovská, která nestačila na turnajovou pětku Samathu Stossurovou.

Petra Kvitová
zdroj: Getty Images

Aktuálně 105. hráčka světa Hradecká zdolala wimbledonskou vítězku Kvitovou na WTA Tour poprvé, na konci minulého roku jí však už uštědřila překvapivou porážku v extralize. Aktuálně 105. hráčka světa Hradecká zdolala wimbledonskou vítězku Kvitovou na WTA Tour poprvé, na konci minulého roku jí však už uštědřila překvapivou porážku v extralize.

"Asi mi dojde až večer, koho jsem porazila a zjistím, jak velký to je úspěch. Jsme docela kamarádky a člověku nepřijde, co dokázal," řekla Hradecká v telefonickém rozhovoru. "Jisté ale je, že to je určitě velké povzbuzení," dodala.

Lucie Hradecká: Až jsem si říkala, vždyť nejdeme na debla, ale jdeme proti sobě. Ale někdy si toho debla dáme. I kdyby to dopadlo obráceně, šlo by se s úsměvem. Peti promiň, ale padalo mi to.

V ten moment Kvitová ještě vykřesala naději na zvrat a snížila na 3:4, následující dva gamy však získala Hradecká a připsala si jednu z největších výher své kariéry. Dvaadvacetiletá Kvitová udělala v zápase osm dvojchyb a celkem pětkrát ztratila podání. Ani v Madridu se tak nedočká první letošní účasti ve finále turnaje WTA.

Ve španělské metropoli už dohrál i Radek Štěpánek, jenž v druhém kole prohrál 6:7, 2:6 s pátým nasazeným Davidem Ferrerem. Třiatřicetiletý Štěpánek držel se Španělem krok v pouze v prvním setu, který prohrál 4:7 v tie-breaku. V druhé sadě Ferrer potvrdil, že se mu letos na antuce daří, a v 19. zápase v sezoně si na tomto povrchu připsal 17. vítězství.

Ve třetím kole skončila Petra Cetkovská, jež nestačila v boji o postup do čtvrtfinále na turnajovou pětku Samanthu Stosurovou z Austrálie. Vítězce US Open podlehla stejně jako letos v únoru v Dauhá 3:6 a 2:6.

Další český zástupce v Madridu Tomáš Berdych se dnes dozvěděl soupeře pro třetí kolo. Sedmý hráč světa si zahraje s Francouzem Gaelem Monfilsem, kterého už letos porazil ve finále turnaje v Montpellieru.

Muži (dotace 3,090.150 eur):

Dvouhra - 2. kolo: Ferrer (5-Šp.) - Štěpánek (ČR) 7:6 (7:4), 6:2, Monfils (12-Fr.) - Andrejev (Rus.) 6:3, 1:0 skreč, Wawrinka (Švýc.) - Melzer (Rak.) 6:1, 6:4.

Ženy (dotace 3,755.140 eur):

Dvouhra - 2. kolo: A. Radwaňská (4-Pol.) - Erraniová (It.) 6:0, 6:1, Vinciová (It.) - Wickmayerová (Belg.) 6:1, 6:2. 3. kolo: Li Na (8-Čína) - Kerberová (12-Něm.) 7:5, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články