Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šafářová s Kvitovou nechtějí zklamat zaplněnou ostravskou halu

Ostrava - Nezklamat zaplněnou ostravskou halu chtějí české tenistky v dnešním semifinále Fed Cupu s Itálií. V soutěži družstev hraje tým okolo Petry Kvitové doma po dvou letech a výhody haly i volby rychlého povrchu chce využít před vyprodaným hledištěm. Diváků by mělo do ČEZ areny přijít sedm tisíc. Zápas začne úvodní dvouhrou Lucie Šafářová proti světové dvanáctce Francesce Schiavoneové a po nich nastoupí Kvitová a Sara Erraniová. Přímý přenos sledujte na ČT4 a www.sportzive.cz, studio začíná v 11:40.

Petra Kvitová s Franceskou Schiavoneovou
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Lístky na premiérové utkání tenistek v Ostravě a možnost vidět wimbledonskou vítězku a světovou trojku Kvitovou se prodaly rychle. Navíc nedaleko je Fulnek, rodiště Kvitové, odkud přijede hodně fanoušků. "Taťka měl 140 lístků," uvedla tenistka. Pořadatel však musel řešit nepříjemnou situaci po tom, co dal omylem do prodeje i lístky pro sektor, který na tenis nebývá k dispozici. Pořadatelé s prodejcem situaci vyřešili, takže i majitelé původně neexistujících míst zápas v ČEZ areně uvidí.

O bouřlivé atmosféře, která už v minulosti mnohokrát pomohla mužům v Davisově poháru, třeba i letos v únoru proti Itálii, se tenistky bavily i během tréninků a volných chvil na hotelu. "V Česku jsem před takovou návštěvou nehrála a doufám, že je nezklameme a užijeme si to," řekla Kvitová, která ve Fed Cupu vyhrála dvouhru osmkrát po sobě a především díky ní loni Češky soutěž vyhrály.

I Šafářová bude vnímat zaplněnou halu jako obrovskou pomoc v souboji o první bod. "Bude to úžasné, moc se na to těším," řekla 23. hráčka světa.

Se Schiavoneovou, předloňskou vítězkou antukového Roland Garros, se Šafářová střetla sedmkrát a čtyři zápasy vyhrála - vždy na tvrdém povrchu, který je připraven i na Fed Cup. "Což je příjemné zjištění a vím, na co se připravit. Francesca se bude hodně snažit hrát čopy a má radši pomalejší povrchy," řekla česká hráčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Češky před Fed Cupem

Ve druhém utkání se proti Kvitové postaví 28. hráčka světa Erraniová, která je ve formě. Před cestou do Ostravy vyhrála dvouhru i čtyřhru na antuce v Barceloně. "Varováním bych to nenazývala, ale respektuji její výkony a budu se snažit její sérii utnout. Domácí prostředí by mělo pomoci," uvedla Kvitová po losování.

Dvaadvacetiletá hráčka letos porazila Erraniovou ve čtvrtfinále Australian Open dvakrát 6:4, ale jednoduchý zápas to nebyl. "Hraje slušně, dobře běhá, z forhendu to dává trošku nahoru, z bekhendu placku."

Zápas hrála Kvitová naposledy před měsícem v Miami, kde podlehla Venus Williamsové. Pak měla kondiční soustředění v Turecku. "Každým dnem, tréninkem byla moje hra lepší, ale během týdne jsem hlavně odpočívala a nabírala novou energii. Nejdůležitější bude, aby to co nejlepší bylo o víkendu," řekla Kvitová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články