Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Federer popáté triumfoval v Dubaji, ve finále zdolal Murrayho

Dubaj - Švýcarský tenista Roger Federer vyhrál popáté turnaj v Dubaji. Třetí hráč světového žebříčku porazil ve finále Skota Andyho Murrayho, přemožitele Tomáše Berdycha i srbské jedničky Novaka Djokoviče, ve dvou setech 7:5 a 6:4.

Roger Federer
zdroj: AP

Federer dosáhl letos na druhý titul po turnaji v Rotterdamu, ze štědré dotace dubajského turnaje – 1,7 milionu dolarů – ukrojil pro sebe částku přes 409 tisíc. Vzájemnou bilanci se světovou čtyřkou Murraym upravil na 7:8. Skotský svěřenec Ivana Lendla čelil bývalému králi světového tenisu hodinu a 37 minut. Za Federerem však zaostal úspěšností servisu, který třikrát ztratil.

Třicetiletý švýcarský fenomén si připsal už 72. titul. Ty předchozí na tvrdém povrchu v Dubaji posbíral v letech 2003 až 2005 a 2007. Letos během celého turnaje neztratil jediný set.

"Zápas byl v obou setech hodně vyrovnaný. Já si vytvořil více šancí, byl v klidu a přesně věděl, co chci hrát. Na rozdíl od loňského finále (prohraného s Djokovičem) jsem dokázal využít povrch ve svoji výhodu," řekl šestnáctinásobný grandslamový vítěz Federer.

První set zlomil za stavu 5:5, když se mu podařil rozhodující brejk. V druhé sadě znovu sebral Murraymu servis a ujal se vedení 3:1, jenže o chvíli později se totéž podařilo Britovi. Za nerozhodného stavu 4:4 však opět udeřil Federer a druhý mečbol už proměnil.

"V druhém setu hrál líp než já, hlavně agresivněji. Celkově to byl ale dobrý týden a perfektní příprava na turnaje v Americe," uvedl Lendlův svěřenec, jehož kouč však v Dubaji nebyl. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články