Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Cetkovská v Paříži postoupila, Strýcová a Šafářová končí

Paříž – Petra Cetkovská postoupila dnes jako jediná ze tří českých tenistek do druhého kola halového turnaje v Paříži. Po úvodním zápase se naopak se soutěží rozloučily Lucie Šafářová i Barbora Záhlavová-Strýcová, které nestačily shodně na německé soupeřky.

Petra Cetkovská
zdroj: Getty Images autor: Julian Finney

Cetkovská porazila 6:3, 6:3 Italku Albertu Briantiovou, jež se do hlavní soutěže dostala jako takzvaný "lucky loser" z kvalifikace. Připsala si tak druhou výhru v sezoně po grandslamovém Australian Open, kde ve druhém kole vypadla s Němkou Monou Barthelovou.

O účast ve čtvrtfinále bude šestadvacetiletá Cetkovská hrát proti jiné Němce Julii Görgesové, s níž se utkala jen jednou, a to už před pěti lety. Tehdy česká tenistka vyhrála v tie-breaku třetího setu. Nyní je coby 31. hráčka světa o deset příček ve světovém žebříčku níže.

Barthelová se dnes v Paříži stala přemožitelkou jiné české hráčky Záhlavové-Strýcové, kterou po úspěšně zvládnuté kvalifikaci v prvním kole zdolala 6:3, 6:2.

Dvojnásobná finalistka turnaje Šafářová ulehčila řadou chyb postup německé fedcupové reprezentantce Angelique Kerberové, jež nahradila nemocnou krajanku Sabine Lisickou a zvítězila 6:2, 7:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články