Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kvitová bude na Australian Open turnajovou dvojkou

Melbourne - Tenistka Petra Kvitová i v případě, že se tento týden stane světovou jedničkou, bude na Australian Open startovat jako druhá nasazená hráčka. Jedničkou prvního grandslamu sezony bude Dánka Caroline Wozniacká, kterou může Kvitová sesadit z prvního místa žebříčku v případě triumfu na turnaji v Sydney. Tomáš Berdych, který s Kvitovou minulý týden vyhrál Hopmanův pohár, bude v Melbourne plnit roli turnajové sedmičky. Mezi nasazené hráče se vešli i Lucie Šafářová (25.) a Radek Štěpánek (29.).

Petra Kvitová
zdroj: ISIFA/EPA

Mužskou jedničkou je obhájce titulu Novak Djokovič ze Srbska. Za ním následují Španěl Rafael Nadal, čtyřnásobný vítěz Roger Federer ze Švýcarska a Brit Andy Murray, který pod vedením Ivana Lendla usiluje o premiérový grandslamový triumf.

Jednadvacetiletá Kvitová, která se ve druhém kole utká s Rumunkou Alexandrou Dulgheruovou, se může stát jedničkou v případě zisku titulu na turnaji v Sydney, kde tento týden startuje poprvé v kariéře. Vítězka loňského Wimbledonu má na úvod volný los a její první soupeřkou bude ve druhém kole Alexandra Dulgheruová z Rumunska. Ve finále může narazit na Wozniackou a svést s ní přímý souboj o post světové jedničky.

Mezi dvaatřiceti nasazenými hráčkami nechybí ani obhájkyně titulu Kim Clijstersová (12.) a čtyřnásobná šampionka Serena Williamsová (13.), které kvůli zraněním v minulém týdnu předčasně skončily na turnaji v Brisbane. Obě bývalé světové jedničky by se do Australian Open, jež odstartuje 16. ledna, měly stihnout uzdravit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články