Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Poraněný sval Hájka v Prostějově nezastavil

Prostějov - Trojnásobný vítěz prostějovského tenisového challengeru Jan Hájek porazil v úvodním kole Američana Michaela Russella 6:4 a 7:5. Ve středu v druhém kole čeká obhájce posledních dvou titulů souboj s turnajovou jedničkou a třináctým hráčem světa Michailem Južným z Ruska. Nejen proto ale bude mít Hájek letošní cestu k úspěchu v turnaji Unicredit Czech Open s dotací 106 500 eur hodně náročnou. V průběhu dnešního zápasu jej totiž ve druhém setu začal trápit stehenní sval a musel si vyžádat ošetření.

"Ozvalo se mi zranění, které mě trápilo už při Davisově poháru. První signály se projevily už při nedělním tréninku. Pokud bych dnes druhý set nevyhrál, tak bych zřejmě zápas těžko dohrával," řekl na tiskové konferenci Hájek.

"Američan Russell naštěstí moji indispozici nevyužil. Byl jsem překvapen, že mě nedostal pod tlak. Nezměnil hru a nezareagoval na situaci. Takže mi umožnil zápas rozhodnout," dodal. Za určitou výhodu Hájek považuje úterní den volna. Rozhodl se, že dá přednost klidu a nebude hrát čtyřhru s Ivem Minářem.

Je nám líto, video expirovalo.
První kolo prostějovského challengeru

Južnyj se pořádně nadřel

Južnyj měl v souboji se Slovákem Markem Semjanem nečekaně hodně práce, aby potvrdil roli favorita. Na průběhu zápasu nebyl totiž vůbec patrný rozdíl více než dvou stovek žebříčkových míst. Semjan se pustil do zkušenějšího protivníka bez respektu, dobře podával, vynikal i pohybem a útočným důrazem. O lepší výsledek se třiadvacetiletý Slovák připravil pouze větším počtem nevynucených chyb. V rozhodujícím třetím setu už přitom Semjan vedl 5:3. Teprve za tohoto stavu se Južnyj vzchopil a čtyři vítězné hry za sebou mu zajistily vydřený postup do druhého kola.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články