Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berdych i Šafářová v Římě postupují dál

Řím - Tenista Tomáš Berdych postoupil do 3. kola antukového turnaje série Masters v Římě. Sedmý nasazený hráč porazil Argentince Juana Monaka dvakrát 6:2 a už překonal svůj loňský výsledek, kdy Berdych dohrál už ve 2. kole. V italské metropoli své první utkání zvládla i Lucie Šafářová, která si v 1. kole poradila ve dvou setech 7:5 a 6:2 se čtyřicetiletou Japonkou Kimiko Dateovou-Krummovou, nejstarší hráčkou na okruhu WTA.

Berdych nezaváhal ani ve čtvrtém vzájemném souboji s Monakem, naopak si připsal nejjasnější vítězství z dosavadních měření sil. Jednou sice zaváhal při svém servisu, jinak ale s klidem mířil za postupem. Především v rozhodujících momentech zachoval chladnou hlavu a využil čtyři z pěti nabídnutých brejkbolů.

Na konto si připsal teprve druhé vítězství z pěti posledních zápasů na římské antuce, kde došel nejdále v roce 2007, kdy hrál čtvrtfinále. O vyrovnání svého zatím nejlepšího umístění si ve 3. kole zahraje proti 59. hráči světa Jarkkovi Nieminenovi z Finska, který vyhrál bitvu s Ukrajincem Sergejem Stachovským 6:7, 6:3 a 6:4. Berdych s ním loni ve Stockholmu prohrál jediný z pěti vzájemných soubojů.

Šafářová výhrou navázala na pondělní postup Ivety Benešové a může se těšit na duel s pátou nasazenou Srbkou Jelenou Jankovičovou, už druhý během týdne. Dateová se v roce 2008 vrátila k tenisu po dvanáctileté pauze a dokázala porážet i bývalé světové jedničky Rusky Safinovou a Šarapovovou. Na českou dvojku si však dnes nepřišla. Utkaly se spolu poprvé, zato s příští soupeřkou má Šafářová bohaté zkušenosti. Nad Jankovičovou v minulém týdnu v Madridu zvítězila, ve vzájemné bilanci však prohrává 1:4.

Ve čtyřhře postoupily z 1. kola fedcupové reprezentantky Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová, které si poradily se španělskou dvojicí Llagosteraová, Parraová po setech 6:2, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články