Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

O titul na Štvanici budou bojovat Hradecká a Rosol

Praha - Dvojnásobné zastoupení bude mít český tenis ve finálovém programu turnaje Strabag Prague Open 2011 v Praze na Štvanici. O titul v challengeru mužů si v neděli zahraje pětadvacetiletý Lukáš Rosol, roli nejvýše nasazené hráčky v turnaji kategorie ITF potvrzuje Lucie Hradecká. Finálový program začne v neděli ve 13:00 a přímý přenos nabídne ČT4.

Hráčka pořádajícího klubu I. ČLTK ztratila set jen v prvním kole a od té doby soupeřky ničí. V semifinále dnes nedala šanci Rakušance Yvonne Meusburgerové a vyhrála dvakrát 6:2. "Lucka perfektně splnila taktiku, kterou jsme si řekli. A když se objevila nějaká potíž, vždy perfektně zareagovala," chválil Hradeckou trenér Jiří Fencl. Ve finále se Hradecká střetne s překvapením turnaje Paulou Ormacheaovou z Argentiny, která je v žebříčku WTA až na 307. místě. Do finále se dostala z kvalifikace.

V challengeru mužů překazil české finále osmý nasazený Alex Bogomolov z USA, který v semifinále s Ivo Minářem ani jednou nepřišel o servis a vyhrál 7:6, 6:4. Jeho soupeřem bude Rosol, kterému postup usnadnil bývalý pátý hráč světa Fernando González. Rosol prohrál první set 4:6, ale ve druhém vedl 4:0 a Chilan zápas kvůli stoupající bolesti bolest pod kolenem vzdal.

Hingisová zkusila v exhibici "Federera"

S tradičním širokým úsměvem se představila bývalá tenistka Martina Hingisová českému publiku v exhibici, která navázala na semifinálové turnaje Strabag Prague Open 2011. Kamarádku Danielu Bedáňovou porazila 6:3. "Tenis mám ráda a na exhibice to, doufám, ještě stačí. Byl to zážitek, dlouho jsem si chtěla zahrát na Štvanici," řekla Hingisová. Zápas na jeden set ukončila stylem servis volej. "Volej je nejjednodušší úder, jenom nastavíte raketu," smála se.

Pětinásobná grandslamová vítězka ve dvouhře ukázala, že tenis ani čtyři roky po konci kariéry nezapomněla. Hrála pestře a pobavila diváky hrou po vzoru Švýcara Rogera Federera - zkusila úder zády k síti mezi nohama, ale trefila síť. "Kdyby trochu trénovala, mohla by pořád hrát," zazněl názor ze solidně zaplněných ochozů Štvanice na adresu Hingisové. Loni měla v klubové soutěži v Americe dva mečboly proti Venus Williamsové, ale prohrála. Hrát turnaje už by však nechtěla. "Věčné lítání po světě mě neláká. Stačí mi pár exhibic," řekla.

Martina Hingisová
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články