Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Daviscupový zápas rozehraje Hájek s Golubjovem

Ostrava - Zápas prvního kola v Ostravě zítra zahájí český tenista Jan Hájek s Kazachem Andrejem Golubjovem. Do druhé dvouhry nastoupí jednička domácího týmu Tomáš Berdych a Michail Kukuškin. Rozhodl o tom dnešní los, který dopadl opačně, než jak si přál český kapitán Jaroslav Navrátil. Jeho přáním bylo, aby Berdych hrál úvodní dvouhru a měl pak více času na odpočinek před sobotní čtyřhrou. "Musíme se srovnat s tím, že los vyšel opačně. Nedá se nic dělat, ale není to až tak důležité," řekl bezprostředně po losu Navrátil.

Do čtyřhry nahlásil nečekanou dvojici specialistu Lukáše Dlouhého a juniora Jiřího Veselého, ale ujistil, že v tomto složení se deblový pár v sobotu ve vítkovické ČEZ aréně neobjeví. "Vždycky to dávám tak, aby na tabuli byli všichni, ale čtyřhra v tomhle složení určitě nebude," uvedl Navrátil.

Sedmého hráče světa Berdycha čeká první vzájemný zápas s Kukuškinem, kterému patří v žebříčku ATP 63. místo. "Na turnajích se mi občas stane, že hraju s někým, s kým jsem třeba ještě nehrál. Průběh by měl být stejný. Budu se soustředit hlavně na svůj výkon a ne řešit, s čím soupeř přijde," prohlásil Berdych, který je po problémech se stehenním svalem a odstoupení z turnaje v Dubaji již v pořádku. "Jsem stoprocentně připravený na celý víkend," konstatoval.

Berdychovi nijak nevadilo, že nastoupí až do druhé dvouhry. "Je to opravdu jedno, je to formalita. Na zápas se těším. Věřím, že Honza Hájek přinese první bod," uvedl. Také Hájka čeká jedna premiéra. Olomoucký rodák má za sebou sice pět utkání v Davis Cupu, ale poprvé se v týmové soutěži představí na domácí půdě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články