Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Navrátil dá v Davis Cupu šanci junioru Veselému

Prostějov - Kvarteto Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Jan Hájek a Jiří Veselý nominoval kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil na první kolo Davisova poháru s Kazachstánem, které je na programu od 4. do 6. března v Ostravě. Mezi překvapení patří sázka na vítěze juniorky na Australian Open Veselého, kterého čeká premiéra v této soutěži, na úkor deblisty Lukáše Dlouhého. "Je to první zápas, pokud zvítězíme, tak může být v dalším kole proti Argentině nominace jiná. Veselý si musí atmosféru Davis Cupu vyzkoušet. Z toho důvodu dostal přednost," uvedl Navrátil.

Sedmnáctiletý Veselý podle kapitána rozhodně není v nominaci za odměnu po lednovém vítězství ve dvouhře i čtyřhře na juniorském grandslamu Australian Open v Melbourne. "Je to kvalitní hráč. Pokud někde musí začít, tak je to utkání s Kazachstánem," poznamenal Navrátil.

Volbu mu prý usnadnila skutečnost, že jsou nejlepší dva čeští tenisté Berdych a Štěpánek zdravotně zcela v pořádku; s oběma počítá na první dva dny utkání. V případě indispozice některého z nich hodlá Navrátil využít zkušeného Hájka, který podle jeho slov může zaskočit ve čtyřhře i ve dvouhře.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Jaroslava Navrátila

Jaroslav Navrátil o Jiřím Veselém:

"Šanci musí dostat. Je mu osmnáct let, měl by být součástí daviscupového týmu. Všichni světoví tenisté dostávali šanci dříve. Od toho se odvíjela nominace."

Pokud by byl zápas rozhodnutý, dostane šanci Veselý. "Rád bych si v neděli zahrál. Zatím jsem byl v Ostravě jako divák na daviscupovém utkání s USA. Něco jiného bude být členem týmu. Moc se na to těším," řekl Veselý v telefonickém rozhovoru z Istanbulu, kde bude hrát turnaj kategorie Futures.

Podle kapitána nebude Kazachstán rozhodně lehkým soupeřem. "Golubjov i Kukuškin jsou vynikající tenisté. Svědčí o tom i jejich vítězství nad Švýcarskem, které ale hrálo bez Federera," uvedl Navrátil, jehož přáním je navázat na předcházející dvě úspěšné sezony.

Zbývá už jen pár lístků

V Ostravě se kvarteto českých tenistů sejde už tuto neděli po poledni. Sraz týmu je naplánován po příjezdu pendolinem přímo na ostravském hlavním nádraží. O zápas je mezi tenisovými příznivci velký zájem. Kapacita ČEZ arény na daviscupový duel je podle pořadatelů 4 000 míst a už nyní je na každý den prodáno přes 3 000 vstupenek.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články