Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Berdych postoupil v Marseille do čtvrtfinále

Marseille (Francie) - Tenista Tomáš Berdych postoupil do čtvrtfinále turnajem v Marseille po dnešním vítězství 6:3 a 6:4 nad domácím Edouardem Rogerem-Vasselinem. Pětadvacetiletý Berdych, jenž měl v prvním kole volno, neměl s francouzským kvalifikantem větší problémy. V zápase nečelil ani jednomu brejkbolu a díky jednomu prolomenému podání v každém setu dosáhl na očekávanou výhru. O semifinále se druhý nasazený Čech utká s Chorvatem Marinem Čiličem, nad nímž vyhrál oba dosavadní vzájemné zápasy.

"Jsem spokojený s tím, jak to jde. Poslední dva dny pro mě znamenaly velké zlepšení. Dnes jsem hrál docela dobře, zvlášť servis mi hodně pomohl," citoval oficiální server ATP Tour Berdycha, jenž v zápase zaznamenal 11 es.

Sedmý hráč světa Berdych tak postoupil i na svém čtvrtém turnaji v sezoně do čtvrtfinále, dál ovšem prošel jen v lednu v Čennaí. Minulý týden v Rotterdamu dokonce ani o semifinále nebojoval, protože ho skolila chřipka.

"Na zápas se těším," řekl Berdych k příštímu duelu s Čiličem. "Hrajeme hodně podobným stylem, agresivně od základní čáry. Teď jsme ale v hale, kde je povrch docela rychlý, takže se dají předvádět i trochu jiné věci, o což se budu pokoušet," dodal nejlepší český tenista.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články