Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Voráčová a Záhlavová-Strýcová jdou v Linci do 2. kola

Linec (Rakousko) - Tenistky Renata Voráčová a Barbora Záhlavová-Strýcová postoupily na turnaji v Linci do 2. kola. Voráčová, které patří od pondělí 74. místo v žebříčku, vyřadila Francouzku Alizé Cornetovou snadno 6:1 a 6:3. Záhlavová-Strýcová sice nezačala dobře duel proti talentované Lotyšce Anastasiji Sevastovové, ale po prohraném tie-breaku převzala otěže zápasu a zvítězila 6:7, 6:1 a 6:4.

Voráčová, která začátkem října oslavila sedmadvacáté narozeniny, musela v Rakousku absolvovat kvalifikaci. Tu úspěšně završila pondělním vítězstvím nad Běloruskou Pučekovou a formu si přinesla i do hlavní soutěže. Nad Cornetovou rychle vedla 5:0 a jediný výpadek si vybrala v úvodu druhého setu, v kterém prohrávala 0:3, ale pak získala šest her po sobě.

Po turnaji v Linci, kde startují vedle Záhlavové-Strýcové i Klára Zakopalová a Petra Kvitová, se může vítězka čtyř letošních akcí okruhu ITF Voráčová posunout ještě výše, než je její dosavadní maximum, tedy současné 74. místo na žebříčku. Její další soupeřkou bude buď Italka Sara Erraniová, nebo Kazaška bulharského původu Sesil Karatančevová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články