Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Federer, Djokovič i Wozniacká jsou v semifinále US Open

New York - Favorizované trio zvládlo další větrné podmínky i soupeře a postoupilo již do semifinále US Open. V New Yorku ve čtvrtfinále uspěli Roger Federer ze Švýcarska, kterého nyní čeká srbský tenista Novak Djokovič, a také Dánka Caroline Wozniacká. Brilantně hrající Federer porazil ve čtvrtfinále Švéda Robina Söderlinga 6:4, 6:4 a 7:5 a semifinále si ve Flushing Meadows zahraje posedmé za sebou. Pětinásobný vítěz US Open narazí na Djokoviče, kterého třikrát v předchozích letech v New Yorku porazil. Třetí nasazený Srb si ve čtvrtfinále poradil s Francouzem Gaelem Monfilsem 7:6, 6:1 a 6:2.

"Nechci o těch prohrách mluvit, protože byly hodně hodně těsné. Stát se může všechno," řekl Djokovič před zápasem s Federerem, kterému podlehl ve finále 2007 a pak dvakrát v semifinále. "Novak se snaží na US Open prorazit, bude to s ním těžké," uvedl Švýcar nasazený jako číslo dvě.

Zápasy ovlivňoval vítr o rychlosti 48 km/h

Po areálu létaly papíry, kelímky či ručníky. Hráči si často opakovaně nadhazovali míček při podání. "Bylo to zatím nejhorší na turnaji. Diváci si nemohli tenis moc užít," komentoval podmínky Djokovič.

Devětadvacetiletý Federer ale zvládl podávat i ve větru na jedničku a nedal Söderlingovi šanci. "Byly to těžké podmínky, ale na podání pracuji pořád, celý život. Když mě vzbudíte ve dvě nebo ve čtyři v noci, tak budu schopen servírovat," usmíval se pětinásobný vítěz US Open.

"Měla jsem pocit, že hraju v hurikánu. Obě jsme se snažily hrát, ale bylo to spíš jen o přežití," uvedla nasazená jednička Wozniacká po výhře nad Slovenkou Dominikou Cibulkovou 6:2 a 7:5. Vítězka udělala v utkání osmnáct chyb, zatímco Cilbulková hrozivých 43. Blonďaté Dánce, která vyhrála už třináctý zápas po sobě, fandil z jejího boxu v hledišti také americký realitní magnát Donald Trump. "Zavolal mému agentovi, jestli máme v lóži místo. Řekla jsem, že pro pana Trumpa tam je vždycky místo," prohlásila dvacetiletá tenistka.

Caroline Wozniacká
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články