Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plekanec: Je to škoda, měli jsme na víc

Toronto – Kapitán hokejové reprezentace Tomáš Plekanec byl s výkonem národního týmu v rozlučkovém utkání na Světovém poháru proti Spojeným státům americkým spokojen. Mužstvo podle něj ukázalo charakter. Ani vítězství nad silným soupeřem však zklamání z brzkého vyřazení nepřekrylo. 

"Je to důležitá výhra. Jsem rád, že jsme to zvládli. Ukázali jsme charakter," potěšilo Plekance, který s céčkem na dresu vedl národní tým už na světových šampionátech v roce 2012 i letos a také během olympijských her v Soči v roce 2014.

Třiatřicetiletý centr Montrealu Canadiens nicméně litoval, že reprezentace přišla v prvních dvou duelech o šanci postoupit do semifinále. "Celkově je to zklamání. Chtěli jsme předvést víc, ty dva zápasy se nám kromě deseti minut s Kanadou vůbec nepovedly. Je to škoda, měli jsme na víc," prohlásil vicemistr světa z roku 2006 a majitel dvou bronzových medailí z MS 2011 a 2012.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada - Česko

Češi po povedených duelech s Ruskem (3:4 a 2:1 po samostatných nájezdech) a Výběrem Severní Ameriky (3:2) v přípravě na Světový pohár dostali na úvod turnaje v Torontu těžkou ránu. "Asi nás Kanada položila víc, než měla. A my už se z toho nedostali," přiznal Plekanec.

Do porovnávání českého hokeje s úplnou špičkou se po vystoupení na turnaji, kde měří síly nejlepší hokejisté světa, kladenský rodák pouštět nechtěl. "Je to krátký turnaj. Nechci hodnotit. Spíš jsem zklamaný z výkonu. Ze hry, kterou jsme předváděli," pokračoval Plekanec.

"Je to rychlé, nepovede se jeden zápas a je těžké se z toho dostat. Nezvládli jsme to. Ale jsou za námi týmy, u kterých se čekalo, že budou hrát daleko lépe. My přece jen skončili s jednou výhrou a remízou," poukázal Plekanec na skutečnost, že Česko dopadlo na turnaji lépe než USA či Finsko.

Pozitivně vnímá také fungovaní realizačního týmu nového kouče Josefa Jandače, jenž výhradně pro Světový pohár doplnili hráči s bohatými zkušenostmi z NHL i národního týmu jako generální manažer Martin Ručinský, asistent trenéra Václav Prospal nebo hlavní skaut Jiří Fischer. "Bylo to výborné. Příprava na zápasy, mítinky. Trenéři to měli připravené. Jen jsme nebyli schopni jejich myšlenky přenést do zápasů," podotkl Plekanec.

"Když jsme jejich pokyny plnili, tak jsme byli úspěšní. Každý hráč věděl, co dělá ten vedle něj. Když jsme je neplnili, tak v tom byl chaos a dělali jsme strašné minely, které se za normálních okolností nestávají," uvedl.

Podle českého kapitána by bylo ideální, aby reprezentaci pomáhal rozšířený realizační tým i nadále. "Mají zkušenosti. Vědí, čím si hráči procházejí na ledě. Je to super, že náš hokej jde tímto směrem. Že bere hokejisty, co hráli v nároďáku dlouho. Vědí, o co jde, bylo to vidět. Věřím, že výsledky budou přicházet," zakončil Plekanec.

Uložit

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články