Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Zápasnice Jošidaová nezískala čtvrté olympijské zlato. Podlehla mistryni světa z USA

Rio de Janeiro - Vítězkou zápasnické soutěže ve volném stylu do 53 kg se v Riu stala Američanka Helen Louise Maroulisová. Loňská mistryně světa z Las Vegas porazila zkušenou Japonku Saori Jošidaovou 4:1. Pro čtyřiadvacetiletou závodnici je to první olympijské zlato. Bronzové medaile získaly Švédka Sofia Mattsonová a Natalya Sinišinová z Ázerbájdžánu.

Zápasnice Helen Louise Maroulisová se raduje z olympijského vítězství
zdroj: Reuters

Dlouhé roky neporažená Japonka, která vedle tří olympijských triumfů získala ještě třináct titulů mistryně světa, se tak musela sklonit před Maroulisovou, která neprohrála dva roky. 

Loni tato Američanka vyhrála mistrovství světa v kategorii do 55 kilogramů. V té se ale na této olympiádě nezápasí, takže přešla o kategorii níže a připravila Jošidaovou o suverenitu.

Váhovou kategorii do 63 kg, v níž zápasila jediná česká olympionička v Riu Adéla Hanzlíčková, ovládla Japonka Risako Kawaiová. Jednadvacetiletá vicemistryně světa porazila ve finále Bělorusku Mariji Mamašukovou, jež ve čtvrtfinále vyřadila přemožitelku Hanzlíčkové Hennu Katarinu Johanssonovou ze Švédska. Dvaadvacetiletá Češka byla po porážce ve svém prvním souboji klasifikována jako poslední, devatenáctá.

Vítězka kategorie do 75 kg Erica Wiebeová
zdroj: Reuters

Nejtěžší váhová kategorie do 75 kg měla naopak překvapivou vítězku. Stala se jí Kanaďanka Erica Wiebeová, pro kterou šlo o první velkou zápasnickou medaili. Po finálovém vítězství nad Kazaškou Guzel Manjurovovou vybojovala zlato v nejvyšší kategorii volnostylařek do 75 kilogramů.

Wiebeová dosud obsadila na světových šampionátech nejlépe sedmé místo. Pod pěti kruhy debutovala, i když olympijskou atmosféru už zná. Před čtyřmi lety v Londýně byla jako tréninková partnerka, předloni při zimních hrách jela do Soči jako dobrovolnice. Bronz vybojovaly Číňanka Čang Feng-liou a Ruska Jekatěrina Bukinová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články