Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Brazilky mají šanci na společné finále, postaví se jim Němky a Američanky

Rio de Janeiro - Stadion na slavné pláži Copacabana hostil v neděli všechna čtvrtfinále ženského turnaje plážových volejbalistek. Dařilo se oběma párům brazilských hráček, překvapení nepřipustily světové jedničky z Německa ani favorizovaný americký pár Rossová a Walshová-Jenningsová. Ta dál živí naději na čtvrté olympijské zlato v řadě.

Zablokovaný útok Joany Heidrichové Brazilkou Talitou
zdroj: Reuters autor: Adrees Latif

Suverénní Němky

Jistotu medaile mají po nedělních soubojích domácí brazilské hráčky, když se nejprve v odpoledním zápase podařilo postoupit duu Larissa, Talita. První nasazený pár potřeboval k postupu přes Švýcarky Heidrichovou s Zumkehrovou trochu překvapivě všechny tři sady, když otáčel nepříznivý vývoj utkání. Rozhodující byla nakonec sada druhá, ve které po půlhodině Brazilky zvítězili poměrem 27:25 a získanou psychologickou výhodu pak dokázali zúročit i v závěru zápasu.

Druhý odpolední souboj byl o poznání jednoznačnější. Čtvrtý nasazený neměcký pár Ludwigová, Walkenhorstová dovolil kanadským hráčkám Pavanová, Bansleyová pouze 28 bodů a vyprovodil je z kurtu za necelých čtyřicet minut. Větší prověrka je jistě bude čekat v semifinále, kde se postaví zmiňovanému domácímu páru.

Walshová-Jenningsová opět v boji o medaile

Úvodní noční zápas Brazilek Agathy a Barbary s přemožitelkami českého páru, Ruskami Birlovová, Ukolovová, měl v první sadě poměrně překvapivý průběh. Ruskému páru se dařilo si od poloviny první sady držet menší náskok, který vyvrcholil dvěma setboly. Brazilky se však ve vypjaté koncovce zachovaly sebejistě, když oba míče odvrátily a následně získaly sadu poměrem 23:21. V té druhé už soupeřkám dovolily jen 16 bodů a mohou se tak těšit na semifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam plážového volejbalu USA - Austrálie (Ž)

V něm se utkají s americkým párem Rossová, Walshová-Jenningsová. Zdá se to jako nekončící evergreen, legendární Američance se totiž do semifinále na Hrách podařilo dostat počtvrté v řadě. Tentokrát poprvé v páru s April Rossovou, kterou sama před čtyřmi lety přehrávala ve finále londýnského turnaje.

Američankám se v Riu daří držet stoprocentní bilanci s pouze jedním prohraným setem. Ve čtvrtfinále jim poměrně nevýraznými soupeřkami byly Australanky Bowdenová s Clancyovou. Především díky nedůsledné hře v poli a neúspěšným útokům, kdy proměnily jen třetinu pokusů, prohrály ve dvou setech 14:21 a 16:21.

Semifinálové zápasy jsou v Riu naplánovány na úterní večer 16. srpna, což znamená středeční brzké ráno našeho času.

Plážový volejbal, ženy, čtvrtfinále

Talita, Larissa (1-Braz.) - Heidrichová, Zumkehrová (17-Švýc.) 2:1 (-21, 25, 13)
Ludwigová, Walkenhorstová (4-Něm.) - Bansleyová, Pavanová (5-Kan.) 2:0 (14, 14)
Aghata, Barbara (2-Braz.) - Birlová, Ukolová (24-Rus.) 2:0 (21, 16)
Rossová, Walshová-Jenningsová (6-USA) - Bawdenová, Clancyová (7-Aus.) 2:0 (14, 16)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články