Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Roche si z Ria odvezl zápal plic, Vueltu bude muset oželet

Rio de Janeiro – Nepříjemnou zprávu se dozvěděl irský závodník Nicolas Roche. Účastník olympijského závodu si z Brazílie přivezl bakteriální zápal plic, který mu znemožní účast na závěrečné Grand Tour sezony Vueltě. Ta měla být posledním velkým Rocheovým závodem v dresu Sky, od příštího roku totiž bude jezdit za stáj BMC.

Nicolas Roche
zdroj: Reuters autor: Benoit Tessier

Rocheovi se v minulosti na Vueltě hodně dařilo – v roce 2013 držel v průběhu závodu rudý dres a nakonec dojel v celkovém pořadí pátý, v loňském roce zase dokázal vyhrát jednu z etap. Nyní ale musí španělský etapový závod oželet.

Důvodem je bakteriální zápal plic, který podle jeho slov dostal vinou špatné klimatizace. "Samozřejmě je to pro mě velké zklamání. Vuelta je závod, který mám hodně rád, v minulosti jsem tam dosáhl velkých úspěchů," říkal devětadvacátý závodník v silničním olympijském závodě, kterému v lepším umístění zabránil spadlý řetěz jeho speciálu. "To onemocnění nemohlo přijít v horší čas," dodal zklamaně.

Nyní ho čeká závodní klid, zdravý by měl být někdy v průběhu září. Dá se čekat, že si ještě ve zbytku sezóny odbude svou derniéru v dresu týmu Sky – od příštího roku už ale bude krýt záda Richiemu Porteovi a Tejayovi van Garderenovi v konkurenčním BMC. "Ten tým vyznává podobnou filozofii jako já sám, takže se na to hodně těším," říká Roche.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěrečné minuty silničního závodu cyklistů
Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články