Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Střelce Nepejchala čeká závěrečný start, k postupu jej motivuje Štěpánek

Rio de Janeiro – Sedmnáctiletý sportovní střelec Filip Nepejchal zatím v Brazílii příliš důvodů k radosti neměl, když během dvou startů ani jednou neprošel kvalifikačním sítem. Možnosti být součástí české olympijské rodiny v Riu de Janeiro si však nesmírně váží a každý závod vnímá jako výraznou vzpruhu do dalších let.

Filip Nepejchal
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Ve svém druhém představení, kterým byla libovolná malorážka vleže, obsadil 33. místo. "Byl jsem s výkonem celkově spokojený, ale bohužel to na lepší umístění nestačilo. Nástřel 620 bodů byl dobrý, ale mohlo by to být pořád o dost lepší," prohlásil Nepejchal.

Malorážka patří mezi jeho doplňkové disciplíny, mnohem raději má mladý střelec vzduchovku, v níž ovšem při prvním startu na Hrách nenaplnil svůj potenciál. "Bylo to ještě horší, než jsem si dokázal představit," hodnotil.

Za příčinu neúspěchu označil nervozitu, což nelze vzhledem k jeho nízkému věku považovat za překvapení. "Celý závod na mě působil velkým dojmem a já se s tím nedokázal vyrovnat," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Nepejchal: Případný postup do finále by znamenal víc než vítězství ve SP

Vylepšit své výkony na sportovním svátku letošního roku může juniorský mistr Evropy během závěrečného vystoupení, tedy v královské disciplíně – třípolohové střelbě z malorážky. "Byl bych spokojen s nástřelem 1175 bodu. Případný postup do finále by pro mě znamenal víc než vítězství ve Světovém poháru," zakončil.

Druhý nejmladší člen české olympijské výpravy si účasti v Riu nesmírně váží. Pozici jednoho z benjamínků mu ostatní reprezentanti příliš často nepřipomínají. "Nedávají to příliš najevo. Já myslím, že si spolu vždycky dobře popovídáme a vždycky je o čem," uvedl Nepejchal.

Po dvou startech ve Světovém poháru mezi dospělými se nadějný střelec bleskově dostal do soutěží pod pěti kruhy. "Je to hezký pocit," řekl s úsměvem. Největší dojem na něj udělalo setkání s tenistou Radkem Štěpánkem. "Říkal mi, abych se držel a šel do toho naplno," dodal Nepejchal, který už v šestnácti letech opanoval závod Světového poháru v Baku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články