Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kanada poprvé padla v zápase s neporaženými Američankami

Rio de Janeiro – Americký tým basketbalistek přidal pětačtyřicátou olympijskou výhru v řadě, poražená Kanada tím utrpěla první porážku na turnaji. Čína na pokraji vyřazení po utkání se Srbskem, Španělky dvojnásobně přestřílely Senegal.

Americké basketbalistky v boji proti Kanadě
zdroj: ČT4 autor: Shannon Stapleton

Bitvu o první příčku skupiny B vyhrál tým Spojených států, dosud rovněž neporaženou Kanadu přestřílel o třicet bodů. Američanky vsadily na důraznou obranu a tvrdou fyzickou hru, které se Kanaďanky nedokázaly přizpůsobit. Výpady hráček země javorového listu byly navíc obvykle potrestány zdařilými protiútoky.

Poražená Kanada se tak mohla radovat alespoň z toho, že se stala prvním týmem, který USA nepovolil nastřílet nad 100 bodů. Nejlepšími střelkyněmi USA byly Diana Taurasiová a Maya Mooreová, obě zaznamenaly po dvanácti bodech.

Posledním soupeřem Američanek bude Čína, která se po utrpěné porážce od Srbska 80:72 ocitla na pokraji vyřazení. Srbsko ze začátku dominovalo, s desetibodovým náskokem v úvodní části, s dvaatřicetibodovým rozdílem v poločase. Číňankám se poté podařilo srovnat tempo, ale k otočení zápasu již nedošlo.

Nejméně dramatický průběh měl zápas Španělek proti Senegalu, v němž evropské basketbalistky vedly už v poločase výsledkem 46:19, konečné skóre se díky jasně dominujícímu týmu Španělska vyhouplo na 97:43.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články