Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nepejchal skončil ve střelbě z malorážky vleže třiatřicátý, zvítězil Němec Junghänel

Rio de Janeiro – Sedmnáctiletý sportovní střelec Filip Nepejchal zůstal na olympijských hrách daleko za postupem do finále libovolné malorážky vleže. V kvalifikaci obsadil 33. místo. Český reprezentant dosáhl nástřelu 620,5 bodu. Za finálovou osmičkou zaostal o 4,3 bodu. Zlatou medaili si vystřílel Henri Junghänel z Německa, druhý skončil Korejec Kim Čong-hjon a bronz putuje do Ruska zásluhou Kirilla Grigorjana.    

Filip Nepejchal
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Myslím si, že to nebylo zase tak špatné. Není to moje nejsilnější disciplína, ale mohlo to být lepší, co si budeme povídat. V neděli to půjde líp," řekl po závodě český střelec. Nepejchala čeká pod pěti kruhy ještě třípolohová střelba z malorážky.  

Kvalifikace nejlépe vyšla Rusům. Z první příčky postoupil Sergej Kamenskij s 629 body, z druhé Kirill Grigorjan (628,9). Ve finále střelci sborné na kvalifikační výkon navázali a postoupili mezi nejlepší čtyři, medaili však získal jen třetí Grigorjan.

Zlato získal po suverénním výkonu vítěz loňských Evropských her Henri Junghänel z Německa. Držitel světového rekordu porazil ve finálové části výkonem 209,5 bodu Korejce Kim Čong-hjona, jenž získal druhé stříbro v kariéře po libovolné malorážce na 3 x 40 ran z Londýna.

Sportovní střelba:

Muži - libovolná malorážka vleže:

1. Junghänel (Něm.) 209,5 bodu, 2. Kim Čong-hjon (Korea) 208,2, 3. Grigorjan, 4. Kamenskij (oba Rus.), 5. Bubnovič (Běl.), 6. De Nicolo, 7. Campriani (oba It.), 8. Attapon (Thaj.), ...v kvalifikaci 33. Nepejchal (ČR).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články