Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Plážové volejbalistky v Riu dohrály. Přijde mnohem víc, říká trenér Nausch

Rio de Janeiro – Olympijská pouť Markéty Slukové a Barbory Hermannové skončila v předkole play-off. Jejich první společný rok nicméně i přesto dopadl nad očekávání – vyhrály turnaj Světového okruhu, přivezly stříbro z mistrovství Evropy a jako bonus postoupily na olympijské hry.

Markéta Sluková a Barbora Hermannová
zdroj: Reuters

Česká dvojice postoupila v Riu de Janeiro ze skupiny, čímž splnila plán. "Na jednu stranu dobrý, zvládly jsme, co jsme si řekly, ale jsem smutná, že jsme vypadly. Jinak si myslím, že jsme odehrály kvalitní mače a za hru jako takovou se nemáme za co stydět," řekla Hermannová krátce po vyřazení z Her.

Markétu Slukovou po zápase s Ruskami mrzelo vyřazení, protože se nad soupeřkami dalo vyhrát. "Kdybychom prohrály jednoznačně 2:0, věděly bychom, že tam šance nebyla. Ale takhle tam šance byla," posteskla si česká plážová volejbalistka.

Barbora Hermannová o premiéře na OH:

"Olympijská atmosféra je celkově úplně jiný turnaj, než zažíváme přes rok, takže si to zapíšu do svého deníčku jako úžasný zážitek."

Sluková s Hermannovou se daly dohromady loni v létě a už na podzim ovládly turnaj kategorie Open v Turecku. Letos společně došly do finále ME, hrály čtvrtfinále grandslamu a z náročné kvalifikace na poslední chvíli postoupily na olympijské hry, s čímž ani nepočítaly.

"Máme za sebou rok a tenhle tým je tak na 65 procentech svého potenciálu, ne víc. Přijde mnohem víc," věří jejich rakouský kouč a přítel Slukové Simon Nausch. "Náš uplynulý rok byl hodně pestrobarevný, plný všeho," hodnotila Sluková společné působení s Hermannovou v jednu hodinu ráno po vyřazení z olympiády. "Ten první rok byl trošku nad očekávání, nad očekávání všech. Takže se musíme vrátit zase na zem. Těžko říct, jestli budeme vyhrávat medaile z Evropy každý rok," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Hermannová se Slukovou: Kdybychom se měly za Rio oznámkovat, tak asi 3

Z olympiády si odvezou plno zkušeností, které je mohou do budoucna zvednout. "Atmosféra, celý centrkurt a nezapomeneme skvělé fanoušky a vypjaté zápasy. A já si určitě budu pamatovat, že Maki (Sluková, pozn. autora) za mě lítala po celém hřišti, odvedla úplně výbornou práci a ukázala, že je hráčka s velkým H," prohlásila Hermannová.

"Dostaly jsme se sem na poslední chvíli, nepočítaly jsme s tím a olympijská zkušenost je strašně cenná," uvedla Sluková, která byla v Londýně s Kolocovou pátá. "Pokud s Bárou vydržíme do Tokia, což bychom strašně rády, budeme hodnotit velmi pozitivně, že už jsme jednou ten olympijský systém zažily. Spousta cenných lekcí z hřiště, spousta zážitků, emocí, trošičku toho zklamání," uvedla Sluková.

Ještě mají před sebou letos možná jeden turnaj Světového okruhu, ale již pomalu začnou myslet na další cíle. "Musíme probrat, co vlastně od sebe chceme. Musíme je nastavit reálně, aby to potom nevedlo k nějakému zklamání nebo mystifikaci okolí, že patříme na bedny světovek a my tam ještě nepatříme nebo naopak. Simon ty cíle už ví, musíme je probrat. On nám to nějak sdělí a předá," usmála se Sluková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články