Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Riu déšť neustal, kompletní tenisový program se přesouvá na čtvrtek

Rio de Janeiro - Kvůli dešti byl zrušen středeční program tenisového turnaje. Všechny plánované zápasy včetně obou čtvrtfinále čtyřhry žen s českou účastí, 1. kola smíšené čtyřhry a utkání Petry Kvitové ve čtvrtfinále dvouhry byly přesunuty na čtvrtek.

Louže v olympijském tenisovém areálu
zdroj: Reuters

Program pořadatelé nejdříve odložili, pak postupně rušili jeden zápas za druhým. Doufali ještě, že se alespoň večer na centrkurt dostanou Kvitová s Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou, nečekanou přemožitelkou světové jedničky Sereny Williamsové z USA, a Francouz Gaël Monfils s Chorvatem Marinem Čiličem, ale oba duely nakonec také odvolali.

Jako první se podle původního plánu měly na kurt dostat deblistky Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou, Šafářové ale kvůli zdravotním komplikacím v minulých dnech nejspíš delší pauza přijde vhod. "Pro Lucku je to určitě dobré, může v klidu odpočívat. Zrelaxuje ve vesnici líp. Říkala, že je to o hodně lepší. Vrací se jí chuť k jídlu, včera byli v Českém domě s televizí a dala si tam brambory a vzala si i domů," řekl Pála.

O postup do semifinále čtyřhry měly dnes v Brazílii hrát i Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou, Hradeckou navíc čeká úvodní duel mixu s Radkem Štěpánkem.

Silný vítr už dnes donutil organizátory zrušit naplánované závody veslařů. Nejprve jízdy odložili, poté ale kompletní program přesunuli na další den.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články