Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Medaili vyhlíží Krpálek i vodní slalomáři. Na OH se vrací golf

Rio de Janeiro – Čtvrtečnímu programu z českého pohledu dominují dvě medailové naděje v osobě judisty Lukáše Krpálka a vodní slalomářky Kateřiny Kudějové, kteří jsou ve svých disciplínách mistry světa. Ve sportovní malorážce bude navíc střelkyně Adéla Bruns obhajovat bronz z londýnské olympiády. Tenistky zase nastoupí k odloženým zápasům. Dvojice Šafářová–Strýcová nastoupí v 17 hodin, zápas Petry Kvitové proti Ukrajince Svitolinové začíná v 17:30 a druhý pár Hlaváčková–Hradecká bude hrát po 18:30. Pozdě večer dojde také na smíšenou čtyřhru, Hradecká se Štěpánkem vyzvou Muguruzaovou s Nadalem. Odpoledne se představí v dalších jízdách veslaři, v podvečer jsou na pořadu vodní slalomáři a jachtaři. Po devatenácté hodině poplave Simona Baumrtová a do turnaje v badmintonu vstoupí Petr Koukal zhruba hodinu po půlnoci. Přímé přenosy odvysílají programy ČT2, ČT sport a exkluzivní streamy na našem olympijském webovém speciálu.

Sport
zdroj: ČT4

Lukáš Krpálek patří v kategorii do 100 kilogramů k největším favoritům. V prvním kole bude mít volno, ve druhém ho pravděpodobně potká pro něj nepříjemný Portugalec Jorge Fonseca a v cestě k medaili mu budou stát dva mistři světa.

Kazach Maxim Rakov byl na trůně v roce 2009 a nejlepší léta už má zřejmě za sebou, což potvrzují i dvě nedávné prohry s Krpálkem. Zato japonský levák Rjúnosuke Haga je čerstvým světovým šampionem. České judo má zatím na kontě jedinou olympijskou medaili, bronz Vladimíra Kocmana z roku 1980, tehdy v Moskvě však kvůli bojkotu Her řada špičkových judistů scházela.

Sport
zdroj: ČT4

Vodní slalom kajakářek bude poprvé od roku 1992 bez Štěpánky Hilgertové. K jejím dvěma zlatým medailím by ráda přidala cenný kov Kateřina Kudějová. Mistryně světa z loňského roku zvládla kvalifikaci bez větších problémů, i když trať ani jednou neprojela čistě. Největšími soupeřkami budou Australanka Jessica Foxová, Němka Melanie Pfeiferová a překvapivá vítězka kvalifikace Stefanie Hornová z Itálie.

Ještě před kajakářkami bude kanál patřit deblkanoistům v disciplíně, která přinesla České republice už pět olympijských medailí. Jonáš Kašpar a Marek Šindler již dokázali vyhrát závod Světového poháru a v roce 2013 jim na mistrovství světa v Praze jen těsně unikl bronz. O rok později se v Deep Creeku skoro radovali ze zlata, jenže dodatečná penalizace je odsunula na deváté místo.

Čtvrteční olympijský program:

13:25 veslování (dvojka bez kormidelníka muži, dvojskif ženy, čtyřka bez kormidelníka lehkých vah muži) (Helešic, Podrazil, L. Antošová, Fleissnerová, Kopáč, J. Vetešník, O. Vetešník, Vraštil) - živě na ČT sport a loh8

14:00 sportovní střelba malorážka 3 x 20 ženy kvalifikace (Bruns, Mazurová), finále od 17:00 živě na ČT sport a loh7

15:00 judo muži do 100 kg 2. kolo (Krpálek), finále 22:20 - živě na loh6 (20:40 živě na ČT sport)

16:00 tenis ženská dvouhra a čtyřhra (Hlaváčková, Hradecká, Kvitová, Strýcová, Šafářová), po 22:00 smíšená čtyřhra (Hradecká, Štěpánek) - živě na ČT2 a loh8 

17:30 vodní slalom semifinále C2 muži (Kašpar, Šindler), finále 19:15 - živě na ČT sport a loh4

18:05 jachting rozjížďky RS:X muži (Lavický)

18:15 vodní slalom semifinále K1 ženy (Kudějová), finále 20:00 - živě na ČT sport a loh4

19:36 plavání 200 m znak ženy rozplavby (Baumrtová) - živě na loh2

21:00 sportovní gymnastika víceboj ženy finále - živě na ČT sport a loh3

22:20 ragby muži, 23:55 finále - živě na loh4 (19:30-20:25 živě na loh6)

Pátek: 0:55 badminton základní skupina (Koukal) - živě na ČT2 a loh3

1:25 stolní tenis dvouhra muži finále - živě na ČT2 a loh1

3:00 plavání šestý finálový blok - živě na ČT sport a loh2

K finále vzhlížejí s velkými nadějemi slovenští fanoušci. Bratranci Škantárové mohou napodobit své slavné předchůdce bratry Hochschornerovy, trojnásobné olympijské vítěze. Kvalifikaci zvládli ze všech nejlépe.

Experti tipují, že Američanka Simone Bilesová získá v Riu pět zlatých medailí, což se na jedněch Hrách ještě žádné gymnastce nepovedlo. Zlato z družstev už má, další nejspíš přidá za víceboj. Jen 142 centimetrů vysoká závodnice je podle několika gymnastických legend neporazitelná, obtížnost jejích sestav je tak vysoká, že ani chyba ji ze hry o titul nevyřadí.

Golf se vrátil do olympijského programu po 112 letech, ale čtyři nejlepší hráči současnosti se omluvili kvůli obavám z viru zika. Favority jsou letošní vítězové turnajů kategorie major Brit Danny Willett a Švéd Henrik Stenson. Nejlepším z Američanů je dvojnásobný král Masters Bubba Watson. Po prvních trénincích golfisté vyjadřovali obavy ze silného větru.

Vítr v Riu nejvíc trápí veslaře, jejichž program byl už dvakrát zrušen. Ondřej Synek a Miroslava Topinková Knapková by ve čtvrtek měli bojovat o postup do šestičlenného finále.

Sport
zdroj: ČT4

Odpoledne bude patřit kromě veslařů také sportovním střelcům. V malorážce na 50 metrů nastoupí bronzová medailistka z Londýna Adéla Bruns i Nikola Mazurová.

Tenistky budou dohrávat odložené zápasy čtvrtfinálového kola a v akci bude všech pět českých tenistek. V singlu se utká Petra Kvitová proti překvapení z Ukrajiny. Elina Svitolinová se postarala o největší senzaci ženského turnaje, když v osmifinále vyřadila nasazenou jedničku Serenu Williamsovou.

Ve čtyřhře budou bojovat o postup do semifinále oba české páry. Lucii Šafářovou s Barborou Strýcovou čeká italská dvojice Sara Erraniová a Roberta Vinciová. Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou zase narazí na Dariu Kasatkinovou se Světlanou Kuzněcovovou z Ruska. Lucie Hradecká si poté střihne i smíšenou čtyřhru s Radkem Štěpánkem. Narychlo sestavený pár vyzve v nočním programu nebezpečnou španělskou dvojici Garbine Muguruzaovou s Rafaelem Nadalem.

Napravit zatím nepříliš vydařené vystoupení plavců se pokusí Simona Baumrtová ve znakařské dvoustovce, postup do finále by byl velkým úspěchem. To Michael Phelps nejspíš vykročí na trati 100 metrů motýlek za 22. zlatem.

V dalším nočním programu odehrají mužské finále ragbisté a stolní tenisté, základní skupinu badmintonistů rozehraje Petr Koukal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články