Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do tenisového mixu se přihlásily dvě české dvojice

Rio de Janeiro - Česká tenisová výprava nahlásila dva páry do soutěže ve smíšené čtyřhře na olympiádě v Riu de Janeiro. Větší šanci dostat se do turnaje pro šestnáct dvojic mají na základě součtu umístění v žebříčku spíše Lucie Hradecká s Radkem Štěpánkem než Andrea Hlaváčková s Lukášem Rosolem. Složení olympijského mixu a zároveň vylosování bude oznámeno v úterý 9. srpna.

Lucie Hradecká
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Do smíšené čtyřhry se dostanou páry s lepším žebříčkovým součtem dvojice vytvořené z hráčů, kteří hrají v Riu dvouhru nebo čtyřhru. "Radek s Luckou mají nejlepší možný součet, aby se dostali do soutěže," řekl Petr Pála, který vede českou olympijskou tenisovou výpravu. "Nahlásili jsme také Andreu s Lukášem. To je asi určitě bez šance, ale jen pro jistotu, kdyby to náhodou vyšlo," doplnil.

Do turnaje se dostane přímo dvanáct párů, dvě místa jsou pro domácí dvojice a dvě přidělí federace ITF, ale je možné, že ještě zbydou na další dva páry. "Byl bych rád, aby se do soutěže dostali. Oba mají za sebou vítězství na grandslamových turnajích. Lucka mixa umí, hrála ho úspěšně a jejich hra by mohla k sobě pasovat," řekl Pála.

Hradecká před třemi lety vyhrála mix na Roland Garros s Františkem Čermákem, nynějším koučem Petry Kvitové. Štěpánek je zkušený deblista a má dva grandslamové vavříny ze čtyřhry mužů - z Australian Open 2012 a z US Open 2013.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články