Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dobré plavky vám přidají na stovce i tři vteřiny, říká Moravčíková

Rio de Janeiro - Dvě plus. Tak by ohodnotila vlastní výkon plavkyně Martina Moravčíková ve svém prvním olympijském závodě v Riu. Na prsařské stovce sice vypadla už v rozplavbách, realisticky ale zvážila, že její síla je na delší trati.

Martina Moravčíková
zdroj: ČTK/AP

Čas 1:08,50 byl pouhých 25 setin za jejím nejlepším výkonem na této trati. "Nezdědila jsem žádné sprinterské geny ani výbušnost, takže já jsem spokojená, byl to první start," uvedla Moravčíková. "Samozřejmě, že jsem chtěla mířit s časem o něco níž, ale moje hlavní disciplína teprve přijde."

Startovala už na olympiádě v Londýně a tak může srovnávat – největší rozdíly jsou podle ní v charakteru publika. "Brazilci jsou více náruživí, takže když plave Brazilec, tak to opravdu na té tribuně burácí. Nerespektují moc klid před startem, pro ty zahraniční závodníky to může být trochu těžší," dodala v rozhovoru pro olympijské studio ČT.

Pro prsařskou dvoustovku si dává jasný cíl – podívat se mezi semifinalisty. K tomu ale pravděpodobně potřebuje zaplavat český rekord. Sama přiznala, že po odpoledním rozhovoru zamíří ihned k tréninku.

Je nám líto, video expirovalo.
Londýn a Rio? Tady lidé rozpoutají na tribuně peklo, říká Moravčíková
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články