Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Rozhodnutí kolem Sáblíkové se odkládá na pondělí

Rio de Janeiro – Případ o nasazení cyklistky Martiny Sáblíkové projedná Mezinárodní sportovní arbitráž CAS v Riu de Janeiro v pondělí v devět hodin ráno místního času. Rozhodnutí o jejím startu v časovce tak může padnout o několik hodin později. Závod se pojede ve středu.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Žalobu podal Český olympijský výbor společně s Českým svazem cyklistiky v zastoupení advokátní kanceláře KŠD Legal. "Soud je bohužel zavalen. Původně navrhovali dokonce úterní termín jednání, ale i Mezinárodní cyklistická unie UCI uznala, že to je vzhledem ke středečnímu závodu moc pozdě," uvedl Jan Šťovíček, předseda Legislativní rady Českého olympijského výboru. Jednání, které se uskuteční v hotelu Windsor Oceanico v Riu de Janeiro, je neveřejné.

CAS je v Riu zavalen případy po aféře kolem ruského dopingu a nestíhá vyřizovat všechna podání včas, tedy s vyřknutím ortelu do stanovených 24 hodin. "Do dnešního dne už mají asi 25 případů, a to olympiáda teprve začíná. Během celé londýnské olympiády jich přitom bylo asi jedenáct," přiblížil Šťovíček.

Jednání o osudu trojnásobné olympijské šampionky v rychlobruslení a zároveň suverénně nejlepší české cyklistky posledních let, které se uskuteční v hotelu Windsor Oceanico, bude neveřejné.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články