Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Choupenitch zkříží v prvním duelu fleret s obhájcem stříbra

Rio de Janeiro – Fleretistovi Alexandru Choupenitchovi los přidělil pro jeho první vystoupení pod pěti kruhy obhájce stříbrné medaile Egypťana Aláldina Abúelkásima. Afričanovi patří v aktuálním světovém žebříčku deváté místo, český reprezentant je sedmatřicátý.

Alexander Choupenitch
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Duel s Abúekásimem byl ale jednou ze dvou možností, kromě něj mohl Choupenitch narazit ještě na světovou osmičku z Itálie Giorgia Avola. "Je to jedno. Lepší bude ten, kterého porazím. Neřeším to,“ mávl český mladík rukou před losováním. Navíc jeho trenér Josef Prokeš tvrdí, že na olympiádě už jsou jenom dobří šermíři. „Moc na výběr není," doplnil.

Mladý fleretista, jehož rodiče pocházejí z Běloruska a jsou členy opery Národního divadla v Brně, je spolu s kordistou Jiřím Beranem prvním českým šermířem na olympiádě po 20 letech. Už před olympiádou jasně tvrdil, že nemyslí na možný výsledek, ale na výkon. "Když předvedu, na co mám, budu spokojený," tvrdil Choupenitch. Olympijské vystoupení ho čeká v neděli 7. srpna.

Beran začne s domácím Schwantesem

Kordista Jiří Beran (91. v žebříčku FIE) se pak v úterý utká v úvodním kole s Brazilcem Athosem Schwantesem (65.). V případě postupu přes domácího reprezentanta, který startoval i na předchozích Hrách v Londýně, čeká na Berana úřadující vicemistr světa a lídr žebříčku Gauthier Grumier z Francie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články