Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vítr se uklidňuje, hlásí Rybář. Krčmář chce jet dlouhý závod od začátku s někým v kontaktu

O minutách zase rozhodnou milimetry. Dva z českých biatlonistů, kteří se pustí do vytrvalostního závodu, zažijí olympijskou premiéru, třetí pojede na Hrách teprve podruhé. Jakub Štvrtecký vyrazí na dvacetikilometrovou trať jako sedmnáctý, číslo 66 bude mít Mikuláš Karlík, který absolvoval i mix štafetu, s číslem 83 pojede Milan Žemlička a nejzkušenější Michal Krčmář s jednačtyřicítkou. Přímý přenos sledujte v úterý od 9:30.

Krčmář už jel tenhle závod v Soči, kde byl šedesátý, v Pchjongčchangu skončil sedmý a nyní měl právo volby.

"Sám si vybral druhou skupinu. Chtěl jet od začátku s někým v kontaktu. Další na řadě byl Kuba, který zvolil začátek. Dokud svítí slunce, tak je tepleji. Jakmile zapadne, tak se rychle ochlazuje. Na Karlose a Žemlu zbyly poslední dvě skupiny," uvedl šéftrenér Ondřej Rybář pro svazový web.

Největší favorité vyrazí spíše s nižšími čísly. Johannes Bö má dvojku, jeho bratr Tarjei pětku. Quentin Fillon Maillet pojede s jedenáctkou. Krčmář by mohl už do prvního kola chytnout rychlého běžce.

Kombinace vysoké nadmořské výšky, mrazu a větru mohou udělat ze závodu velkou loterii. Nevyzpytatelná střelnice v areálu Chua-lin-tung byla v závodu žen o něco příznivější než během mix štafet.

"Podmínky jsou rozhodně lepší než na začátku, vítr se uklidňuje. Už během smíšené štafety to nebylo tak zběsilé. A náš poslední trénink byl ještě přívětivější. Ale stejně vidíme, že se tu docela chybuje," uvedl Rybář.

Češi potřebují nulovat, ale...

Z 87 biatlonistek střílely přesně jen dvě. Poslední rána se stala osudnou i pro Markétu Davidovou.

A střelba bude opět naprosto klíčová pro celkový výsledek. Stabilitu ovšem v tomhle faktoru Češi v sezoně nenalezli. Jediný, kdo dokáže proniknout na body v převážně střeleckém klání, je Krčmář, ale ani ten zdaleka nedokázal mířit storpocentě. Naposledy v Anterselvě byl čtrnáctý se třemi chybami.

Malý glóbus v disciplíně získal Tarjei Bo před Sturlou Holmem Laegreidem. Mistr světa z Pokljuky s devadesáti procentní úspěšností střelby jistě patří k největším adeptům na medaili, ale prostor pro překvapení není rozhodně malý.

Zdroj
biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články