Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. Futsal liga 2023/2024

LeBron zpátky po 12 letech. Durant počtvrté zlatý? Američané představili nový Dream Team

Basketbalisté LeBron James, Stephen Curry a Kevin Durant povedou na olympijském turnaji v Paříži hvězdný americký Dream Team. Vedení reprezentace oznámilo dvanáctičlennou nominaci hráčů, kteří budou v dresu USA útočit na páté zlato v řadě a sedmnácté celkově.

LeBron James
zdroj: Reuters/USA TODAY Sports autor: Kirby Lee

"Cílem je vyhrát zlato. To všichni vědí," řekl k nominaci výkonný ředitel USA Basketball Grant Hill. Těžko se dalo čekat cokoli jiného.

Ve výběru jsou i nejužitečnější hráč minulé sezony NBA Joel Embiid, Jayson Tatum, Devin Booker, Anthony Davis, Bam Adebayo, Jrue Holiday, Tyrese Haliburton a Anthony Edwards. O jejich nominaci už v minulých dnech spekulovala americká média. Posledním zveřejněným jménem tak je Kawhi Leonard.

James se na turnaj pod pěti kruhy vrátí poprvé po 12 letech, Curryho naopak čeká premiéra a Durant se může stát prvním basketbalistou v historii, který bude mít ve sbírce čtyři zlaté olympijské medaile.

Skupina sedmi hráčů z nominace má na kontě celkem deset triumfů. Vedle Duranta s třemi úspěchy už dvakrát okusil olympijský triumf James. Po jednom zlatu mají Adebayo, Booker, Holiday, Tatum a Booker.

Američané chtějí v Paříži odčinit neúspěch na posledních dvou světových šampionátech, kde vyšli naprázdno. V Číně v roce 2019 skončili až sedmí, vloni v Manile se museli spokojit se čtvrtou příčkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články