Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Největší bitva desetiletí. Stolní tenistky Hodonína čeká souboj o finále LM

Stolní tenistky Hodonína stojí před úvodním semifinále Ligy mistryň proti francouzskému Étivalu. Mezi nejlepší čtyři týmy postoupily svěřenkyně trenéra Jaroslava Mikesky poprvé v historii po čtvrtfinálové výhře nad loňským finalistou Metami. "Nikdo moc nevíme, co od toho zápasu čekat. S Étivalem jsme se nikdy neutkali, je to velmi otevřené. Budeme se samozřejmě snažit bodovat," říká Mikeska v rozhovoru pro ČT sport. Utkání sledujte živě od 18:00 na ČT sport Plus.

Hráčka Hodonína Sakura Moriová
zdroj: Česká asociace stolního tenisu

Na postupu českých šampionek po zlatém zápase se podílela trojice Sakura Moriová, Natalia Partyková a Karin Grofová.

"V prvním utkání doma jsme prohráli 1:3, což nebyla úplně dobrá výchozí pozice do odvety. Moc šancí se nám nedávalo, ale my jsme věřili, že můžeme zabodovat. Ten výsledek byl trochu krutý. Odvetu jsme ale zvládli velmi dobře a zvládli jsme i ten zlatý zápas," říká Mikeska pro Sportovní zprávy.

"Atmosféra v Metách byla výborná, přišla plná hala diváků. Trochu jsme je myslím zaskočili, s tím zlatým zápasem jsme počítali. Je to určitě velký výsledek, byl to od Karin neuvěřitelný výkon," dodává.

Jedničkou Étivalu je portugalská reprezentantka Shao Jieni, kterou doplňují Francouzka Marie Migotová a Rumunka Camelia Iacobová. "Je to určitě kvalitní tým, loni skončili v lize druzí. Jejich síla je ve vyrovnanosti kádru. Mají velmi kvalitní hráčky, všechny mohou hrát s těmi nejlepšími na světě," myslí si Mikeska.

Na soupisce francouzského celku je i čerstvá mistryně republiky Hana Matelová, ta ale v letošním ročníku neodehrála povinná dvě utkání a v semifinále nemůže nastoupit. "Hana přijela, protože bydlí pořád v Česku, do Francie jezdí jen na zápasy. Hrát ale nemůže," říká Mikeska.

Vedení hodonínského klubu očekává značný divácký zájem, proto zápas přesunulo z herny stolního tenisu do sousední velké haly.

"Je to velký den. Očekáváme, že bude plno. Kapacita tribun je přes tisíc míst a všichni věříme, že nás přijde podpořit několik stovek našich skvělých fanoušků. Budeme kompletní a doufám, že šance na postup jsou vyrovnané. Vytvořit si co nejlepší výchozí pozici před páteční odvetou je naším základním cílem," tvrdí Mikeska.

"Všichni se na to určitě těšíme, ale cítíme lehkou nervozitu, protože chceme o postup zabojovat. Cíl postoupit do semifinále jsme po dlouhých letech splnili a všechno navíc může být bonus. Ten tým chce ale vždy vyhrát a navíc před domácím publikem," dodává trenér družstva.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články