Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
AZ-kvíz tentokrát s Fortunou

Mašová si ani na ME místenku na Hrách v Paříži nevybojovala

České gymnastky obsadily na mistrovství Evropy v italském Rimini v závodě družstev 11. místo. Nejlepší výkony předvedly Vanesa Mašová a Soňa Artamonová.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejlepší výkony na ME předvedly Mašová a Artamonová

Mistrovství Evropy bylo poslední šancí, jak zabojovat o olympijské hry v Paříži. Zbývalo už jen jediné místo pro nejlepší dosud nekvalifikovanou závodnici z víceboje.

Vanesa Mašová, které předtím unikl postup ze Světového poháru, předvedla kvalitní výkon, ale už po třetím sledu, kde cvičily Češky, bylo jasné, že opět jen o několik míst neuspěje. Nakonec se ve víceboji umístila na konci druhé desítky.

Do Paříže se probojovala Belgičanka Maellyse Brassartová, jež ve víceboji obsadila 11. místo. Mašová byla mezi dosud nekvalifikovanými gymnastkami třetí. "Myslím, že mám na olympiádu ještě čas, a odvážím si opravdu hezké vzpomínky," uvedla Mašová.

"K Vanese můžu říct jen samé superlativy, protože skočila do ženské gymnastiky a výkon přes 51 bodů na prvním mistrovství Evropy, kde ještě bylo ve hře docela hodně, je skvělý," řekl o patnáctileté Mašové reprezentační trenér Jiří Fiřt.

Jedinou českou gymnastkou v Paříži tak bude Soňa Artamonová. Ta tentokrát cvičila jen na třech nářadích. Nejlépe zvládla prostná, ale na finálovou osmičku to nestačilo.

Víceboj ovládly v čele se zlatou Manilou Espositovou domácí Italky, které také vyhrály kvalifikaci soutěže družstev.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články