Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Chocová, Moravčíková i Závadová proplavaly do semifinále ME

Londýn - Petra Chocová a Martina Moravčíková postoupily na mistrovství Evropy do semifinále prsařské padesátky. Čtvrtfinále úspěšně zvládla i Barbora Závadová na trati 200 m motýlek. V dopoledních rozplavbách vypadly Monika Štěpánová, Tereza Horáková a Anna Kolářová.

Petra Chocová
zdroj: Isifa

Petra Chocová, mistryně Evropy na této trati z roku 2012, obsadila časem 31,41 deváté místo. Třináctá Moravčíková byla o 29 setin pomalejší. Monice Štěpánové k postupu čas 33,55 nestačil.

"Jsem spokojená, protože je to můj letošní nejlepší čas, což byl takový malý první cíl. Úplně jsem se necítila, měla jsem víc záběrů, než jsem chtěla. Nebylo to sice ono, ale ten čas mě překvapil," uvedla Chocová v tiskové zprávě svazu.

Barbora Závadová zaplavala motýlkářskou dvoustovku za 2:13,25 a do semifinále se kvalifikovala jako poslední. "Chtěla jsem do toho kopnout, ale spíš než silově jsem do toho šla frekvenčně, a to byla chyba. To mě unavilo a ke konci už mi chyběly síly," popsala šťastný postup Závadová.

Horáková byla o více než deset sekund pomalejší a obsadila 26. místo. Daleko od postupu byla s časem 26,10 na kraulařské padesátce i Kolářová. Do závěrečných bojů nepostoupil žádný český reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články