Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Na MS v krátkém bazénu pojede 14 českých plavců

Praha - Osm mužů a šest žen nominoval Český svaz plaveckých sportů na mistrovství světa v plavání v krátkém bazénu, které se bude konat od 3. do 7. prosince v katarském Dauhá. V týmu nechybí ani největší české naděje znakařka Simona Baumrtová, polohovkářka Barbora Závadová, prsařka Petra Chocová a vytrvalec Jan Micka. Složení týmu uzavřel výkonný výbor svazu po víkendové Velké ceně Brna.

Je nám líto, video expirovalo.
Závadová a Baumrtová se chystají na MS v krátkém bazénu

Z předchozího šampionátu v Istanbulu před dvěma lety přivezla česká výprava jednu medaili, o bronz se tehdy na trati 100 metrů znak postarala právě Baumrtová. Letošní mistrovství Evropy v létě se jí nevydařilo, obsadila tam nejlépe páté místo, v závěrečném závodu sezony si tak bude chtít spravit náladu. Ve sbírce má už deset individuálních medailí z vrcholných akcí, ze světového šampionátu ale jen jedinou.

Chocová má tři individuální cenné kovy z ME, Závadová má doma jednu medaili z ME a letos v Berlíně byla jako čtvrtá žena nejlepším českým reprezentantem. Micka je juniorským mistrem Evropy a ze světového šampionátu stejné věkové kategorie si loni přivezl dvě stříbra a bronz.

Nominace na MS v krátkém bazénu:

Muži: Martin Baďura, Petr Bartůněk, Roman Dmytrijev, Pavel Janeček, David Kunčar, Ján Kútnik, Jan Micka, Jan Šefl.

Ženy: Simona Baumrtová, Tereza Grusová, Petra Chocová, Anna Kolářová, Lucie Svěcená, Barbora Závadová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články