Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krpálkova smůla. Olympijský vítěz se kvůli zranění odhlásil z MS

Praha Obavy se naplnily,Lukáš Krpálek skutečně nebude startovat na judistickém mistrovství světa v Budapešti kvůli přetrženým vazům v kotníku. Olympijský vítěz z Ria de Janeiro sice zkoušel, zda by i tak nemohl zápasit, ale nakonec se definitivně rozhodl, že nebude riskovat zhoršení zranění. Soustředit se tak bude na přípravu na olympijskou kvalifikaci, která začíná příští rok.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK autor: David Šváb

"Doufal jsem, že by to mohlo být dobré. Kdyby se to konalo o týden později, tak by se to s velkým riskem možná dalo, ale tato zranění se normálně léčí šest až osm týdnů," řekl Krpálek.

"Za týden se to určitě zlepší, ale ne tolik, aby mě to neomezovalo a mohl jsem se v pohodě prát. Takže jsem se rozhodl odstoupit. Bude to lepší směrem do budoucna," dodal.

Šestadvacetiletý olympijský vítěz a bývalý mistr světa i Evropy ve váze do 100 kilogramů měl být v Budapešti jedním z favoritů nejtěžší váhové kategorie nad 100 kilogramů. Do té přestoupil letos, vyhrál už dva turnaje a byl bronzový na mistrovství Evropy. Ve světovém žebříčku mu patří třetí místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek na MS startovat nebude

Jenže na závěrečném soustředění v Hranicích na Moravě si 14. srpna při tréninku způsobil zranění kotníku a vyšetření odhalilo přetržené vazy. I přes speciální péči lékařů nebylo možné za 18 dní uzdravit nohu natolik, aby Krpálek mohl v Budapešti startovat.

"Každý den jsem byl u profesora Koláře na rehabilitace, elektroléčby, injekce. Od minulého týdne se udělal obrovský pokrok, ve středu jsem odhodil berle a už začínám pomalu chodit. Ale není to ve fázi, abych mohl nastoupit," popsal Krpálek.

Stejný kotník ho už připravil v roce 2009 o start na mistrovství Evropy. Od té doby vždy na ME, MS či olympiádě zápasil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články