Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Golfisty roku se v anketě české PGA stali Davidson Spilková a Zuska

Klára Davidson Spilková byla opět po roce oceněna jako golfistka roku mezi profesionálkami v anketě české asociace PGA. Mezi muži se stal vítězem Jiří Zuska, který ještě loni triumfoval mezi amatéry.

Je nám líto, video expirovalo.
Golfista roku

Spilková znovu obhájila prvenství, když i v minulém roce potvrzovala pozici dlouhodobě nejlepší české golfistky.

V elitní sérii Ladies European Tour sice k dosavadním dvěma turnajovým vítězstvím další nepřidala, šestkrát ale zaznamenala umístění do desátého místa včetně druhé příčky ve West Palm Beach na Floridě.

"Rok 2023 byl skvělý. I proto, že se mnou mohl po turnajích jezdit můj manžel. Odpovídaly tomu i výsledky," uvedla devětadvacetiletá golfistka.

Zuska vystřídal na pozici golfisty roku Jana Cafourka. Pětadvacetiletý hráč v průběhu minulé sezony přestoupil mezi profesionály a mimo jiné obsadil dělené 14. místo na turnaji Czech Masters evropské série DP World Tour.

V březnu si na Puerto Rico Open jako první český golfista zahrál na nejprestižnějším okruhu PGA Tour, navíc prošel cutem a obsadil 54. místo.

"Uplynulý rok hodnotím pozitivně. Přinesl sice i pár špatných věcí, ale převládaly ty pozitivní. I proto se těším na rok 2024 a jsem zvědavý, co přinese," řekl Zuska.

Hlavní kategorie měly stejné vítěze jako prosincová anketa České golfové asociace. I mezi amatéry uspěli Filip Jakubčík a Denisa Vodičková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články