Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Konopiště přivítá turnaj druhé nejvyšší evropské série golfistek

Golfový turnaj Czech Ladies Challenge, který je součástí druhého nejvyššího evropského okruhu LET Access, se tentokrát odehraje na Konopišti. Titul z loňského turnaje na hřišti Casa Serena na Roztěži u Kutné Hory přijede obhajovat Francouzka Lucie Andreová. Na turnaj, který se uskuteční od 14. do 16. června, jsou přihlášeny i přední české golfistky včetně zřejmě nejlepší tuzemské amatérky současnosti Jany Melichové.

Na Konopiště padla volba mimo jiné díky zázemí, které tamní golfový klub poskytuje. "Máme to čtyřicet minut z letiště, dokážeme tam ubytovat kompletní startovní pole a máme tam neskutečný wellness pro hráčky," uvedl jeden z organizátorů Petr Žák. Na Hřišti Casa Serena navíc kvůli úpravám nemohl být garantovaný termín.

Ze dvou osmnáctijamkových hřišť na Konopišti bylo vybráno hřiště Radecký. "Je zasazeno do zajímavé přírody, do zajímavého terénu. Je dobře, že byl zvolen ženský turnaj. Kdyby tam byla mužská soutěž, tak by ty metry nebyly dostatečné," řekl prezident klubu Golf Resort Konopiště Petr Uhlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Turnaj druhé nejvyšší eurosérie golfistek bude na Konopišti

Pořadatelé očekávají účast zhruba dvaceti českých golfistek. Vedle profesionálek jsou mezi přihlášenými také nejlepší domácí amatérky. Například Melichová, která se v dubnu blýskla pátým místem na turnaji této série ve francouzském Terre Blanche. "Měla jsem tam dobrou formu, byla jsem bojovná, tak to tam takhle dopadlo," pochvalovala si.

Před domácím turnajem na sebe nechce klást velký tlak. "Nerada jezdím na turnaj s nějakými očekáváními, protože to nebývá dobré. Uvidím tam, jakou budu mít formu," poznamenala.

Vedle obhájkyně titulu Andreové bude hrát i Švédka Emma Nilssonová, která před pěti lety vyhrála turnaj stejné kategorie na Dýšině u Plzně. Golfistky si na prémiích rozdělí 35 000 eur (přes 900 000 korun). Celkové náklady na pořádání turnaje se pohybují kolem 3,5 milionu korun.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články