Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Spilkové šťastný den. Vyhrála anketu Golfista roku a dostala pozvánku na US Open

Anketu Golfista roku ovládla Klára Spilková. Česká profesionálka, která si loni zahrála i na třech majorech, se vítězství dočkala v den, kdy jí byl potvrzen premiérový start na prestižním US Open.

Sport
zdroj: ČT4

Do turnaje dotovaného částkou pět milionů dolarů se Spilková dostala díky loňskému umístění do pátého místa v žebříčku Ladies European Tour, v kterém skončila čtvrtá.

Hrát se bude 31. května až 3. června v Shoal Creek v Alabamě. "Hrozně se na to těším. Už aby to bylo," podotkla česká jednička na slavnostním galavečeru.

Loni Spilková dostala pozvánku na KPMG Women's PGA Championship a na British Open i Evian Championship ve Francii se dostala díky premiérové výhře na turnaji okruhu LET v Rabatu.

Je nám líto, video expirovalo.
Spilková golfistkou roku

Letos má zatím jistou účast jen na US Open. Na úvodním majoru ANA Inspiration, který začne v Kalifornii již 29. března, se neobjeví. Do dalších tří jako v minulém roce má šanci se ještě dostat díky pozvánkám či z kvalifikací.

Rok 2018 Spilková začala v Austrálii, kde v únoru obsadila v prvním turnaji 42. místo a ve druhém dvanácté. Poté neuspěla v kvalifikaci Australian Open. Znovu by měla hrát od 6. dubna na akci Ladies Open ve Francii nižší série LET Access. Poté bude od 19. dubna obhajovat titul v Maroku na LET.

Výsledky ankety Golfista roku

Absolutní vítěz: Klára Spilková

Nejlepší profesionálové: Klára Spilková a Stanislav Matuš

Nejlepší amatéři: Sára Kousková a Šimon Zach

Cena partnerů ankety: Roman Šebrle

Cena sportovních novinářů: Jaromír Bosák

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články