Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Spilková vstupuje do páté sezony na okruhu LET

Praha - Na prahu páté sezony na elitním evropském okruhu je golfistka Klára Spilková, která chce dál útočit na premiérovou výhru v turnajích LET. Zároveň je blízko účasti na olympiádě v Riu. "Vyčistila jsem si hlavu a těším se. Chci jako vždy hrát co nejlíp," řekla Spilková. Od čtvrtka do neděle absolvuje v Číně svůj úvodní turnaj roku.

Sport
zdroj: ČT4

Spilková hraje evropský okruh od roku 2011 a od té doby prošla proměnou. "Jsem jiná úplně ve všem. Hlavně v myšlení. V jádru jsem ale pořád stejná," uvedla. Ve své první sezoně skončila ve finančním žebříčku na 73. místě, o rok později zachránila hrací kartu na LET na poslední chvíli a skončila 90. Pak přišel výrazný posun na 39. místo, které v uplynulé sezoně vylepšila o šest míst. "Každý rok se zlepšuji, sice jen o kousíček, ale je vidět progres."

Loňský rok zakončila v půlce prosince v Dubaji. Pak se připravovala s reprezentačním týmem ve Španělsku a pracovala na fyzičce a krátké hře. "Příhry na třicet až sedmdesát metrů. Učila jsem se jinou techniku, aby se míč dřív zastavoval a mohla jsem rotaci kontrolovat," popsala s tím, že nechyběl ani trénink na drivingu.

Přes zimu vyměnila kondičního trenéra. Nově se jí o fyzičku stará Martin Procházka, který je zároveň i fyzioterapeutem. V plánu má odehrát všechny turnaje na okruhu LET, navíc se poprvé v kariéře pokusí kvalifikovat na tři majory. Dvakrát už si zahrála British Open, letos k tomu chce zkusit přidat Evian Championship ve Francii i US Open.

A pokud se jí bude dařit na turnajích jako v posledních dvou letech, zahraje si příští rok při obnovené premiéře golfu na olympiádě. Z redukovaného světového žebříčku se aktuálně jako jediná Češka může do Ria de Janeiro kvalifikovat. "Čím víc turnajů LET budu hrát a dobře se umísťovat, tím to bude lepší. Vypadá to, že na olympiádě budu," řekla Spilková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články