Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Walker vyhrál první turnaj nového ročníku PGA

San Martin (USA) - Americký golfista Jimmy Walker vyhrál Frys.com Open, první turnaj nové sezony americké PGA Tour. K prvnímu triumfu kariéry se propracoval ve finálovém kole i díky zaváhání krajana Brookse Koepky.

Ilustrační foto
zdroj: ČT24

Na hřišti v San Martinu vedl Koepka v průběhu finále ještě o čtyři rány. Závěr ale hráč, který letos výkonem 62 ran vytvořil nový rekord hřiště na Kunětické hoře při Challenge Tour, nezvládl. Udělal čtyři bogey a klesl na dělené třetí místo. "Musím si z toho vzít světlé stránky a jít dál," řekl třiadvacetiletý nováček na PGA.

Naopak čtyřiatřicetiletý Walker v posledních šesti jamkách zahrál dvě birdie a zvítězil s celkovým skóre 17 ran pod par. "Ještě mi klokotá v žilách adrenalin, ale je to nádherný pocit," řekl Walker, který vyhrál poprvé po 188 startech na PGA Tour. Za titul získal 900 tisíc dolarů a jistotu účasti na dubnovém Masters v Augustě.

Druhý skončil bývalý druhý hráč světa Vijay Singh z Fidži, který čeká na své další vítězství na PGA už pět let. Na Walkera ztratil dvě rány.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články