Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Furyk po výkonu ve druhém kole vstoupil do historie

Lake Forest (USA) - Druhý hrací den turnaje BMW Championship nadmíru vyšel americkému golfistovi Jimu Furykovi, který se stal teprve šestým hráčem v historii PGA Tour, jemuž se povedlo obejít hřiště na 59 úderů. Po druhém kole se Furyk v Illinois dělí o první příčku s krajanem Brandtem Snedekerem, další Američan Tiger Woods zahrál o sedm ran více a patří mu průběžné třinácté místo. Přímý přenos třetího dne sledujte od 21:00 na ČT sport a našem webu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih druhého hracího dne turnaje BMW Championship

Furyk ve čtvrtek zahájil turnaj BMW Championship jednou ránou nad par hřiště (72), ale o den později si zapsal historický výkon 59. "To je magické číslo," řekl třiačtyřicetiletý Furyk. "Moc jsem toho nemohl udělat lépe. Bude se mi nádherně spát," usmál se vítěz US Open z roku 2003, který vévodí turnaji se Snedekerem se skóre -11.

Světová jednička Tiger Woods je v polovině turnaje třináctá, na vedoucí dvojici ztrácí už sedm úderů. Druhé kolo ovlivnila hned jeho první jamka, na níž si Woods zapsal čtyři rány nad par. Dvě z toho byly trestné, protože jeho míč v momentu, kdy odstraňoval větvičky, lehce změnil pozici. Na třetím turnaji čtyřdílné série FedEx Cupu startuje 70 hráčů, ve finále v Atlantě bude bojovat o bonus deset milionů dolarů nejlepších třicet golfistů.

Pětici hráčů, kterým se na PGA Tour podařilo před Furykem zahrát jedno kolo na 59 ran, tvoří Australan Stuart Appleby a Američané Paul Goydos, David Duval, Chip Beck a Al Geiberger. Ten to dokázal jako první v roce 1977.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články