Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Druhé kolo Czech Open se vinou rozmarného počasí nedohrálo

Čeladná – Druhé kolo golfového turnaje Czech Open v Čeladné zůstalo nedohráno. Odpolední bouřka program na hodinu a půl zpozdila a večerní průtrž mračen dohrávku definitivně odsunula na sobotní ráno. Na hřišti zůstalo ještě více než dvacet golfistů, kteří druhé kolo dohrají od 8:30. V čele pořadí se před přerušením drželi Švéd Mikael Lundberg a Španěl José Manuel Lara s výsledkem -7. Mezi hráči s nadějí na postup do víkendových bojů stále zůstává i český golfista Šimon Zach, který ztrácí na hranici cutu jednu ránu. Postup si nezajistili španělský favorit Miguel Ángel Jiménez ani ostatní Češi.

Golfové Czech Open
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Druhý hrací den největšího golfového turnaje v zemi, který je započítáván do série European Tour, poznamenaly rozmary počasí. Dusno přineslo odpoledne krátkou bouřku a vydatný déšť, který vyhnal všechny hráče i diváky ze hřiště. Než se znovu začalo hrát, program nabral velký skluz. Hrozilo, že se druhé kolo nedohraje kvůli tmě, ale nakonec přišla v půl osmé bouřka a hráče do klubovny už podruhé odvážely minibusy.

Zach na první přerušení doplatil, protože měl právě po těžké 12. jamce. Na místě, kde favorité často ztráceli, zaznamenal birdie a dostal se do červených čísel. Jenže po pauze si hned připsal bogey, a když na ostrovní patnáctce míč "utopil", ocitl se na skóre +2. To si navíc pokazil hned na začátku druhé poloviny hřiště, která pro něj začala na jamce číslo 1. Stíhací jízda za snížením ztráty před přerušením hry ale zatím úspěšná nebyla, i když na závěr si připsal birdie.

Zach se nevzdává

Zdravě sebevědomý mladík ale má jasno: v sobotu bude hodně útočit. "Na osmičce se dá zahrát birdie, a pokud to nevyjde, budu riskovat na poslední jamce. Buď to vyjde, nebo ne," řekl před cestou ze hřiště patnáctiletý amatér a připustil, že první bouřka ho trochu vyvedla z míry. "Ten den byl hodně rozvleklý a ještě není konec. Ale snad se mi podaří připravit na ráno tak, abych si zajistil další hru. Rád bych potěšil diváky, dnes mně jejich podpora moc pomáhala," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Czech Open 2011

V čele je dvojice hráčů, ale zatímco Lara už dohrál, na Lundberga čekají ještě tři jamky. Oba alespoň částečně eliminovali irský atak, v jednu chvíli totiž mezi první pěticí byli čtyři Irové.

Zklamáním pro diváky byl výkon hlavní hvězdy Jiméneze, který navázal na čtvrteční trápení a o víkendu hrát nebude. Podobně dopadla většina Čechů, i když někteří podali lepší výkon než v prvním kole. O víkendu ale zůstanou tradičně jen u televizních obrazovek. Nejhorší výsledek dne (94), který hrají běžně rekreační hráči, zaznamenal Slovák Petr Špaček a zůstal o ránu na posledním místě. Jeho dnešní výkon se zapsal jako nejhorší osmnáctka na dosavadních turnajích Czech Open v Čeladné.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články