Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Ryder Cup bude v roce 2018 poprvé hostit Francie

Virginia Water (Británie) - Golfový Ryder Cup se bude v roce 2018 poprvé v historii konat ve Francii. Kandidatura hřiště Le Golf National u Paříže porazila při dnešní volbě rivaly ze Španělska, Portugalska, Německa a Nizozemska. Hřiště Le Golf National poblíž Versailles hostilo v posledních dvaceti letech až na dvě výjimky v letech 1999 a 2001 turnaj French Open. Každý ze zhruba 400 000 registrovaných golfistů přispěl na kandidaturu na Ryder Cupu jedním eurem.

Teprve podruhé se tak bude tradiční utkání golfistů z Evropy proti jejich americkým soupeřům hrát v kontinentální Evropě. Dosud jedinkrát se při pořadatelství Evropy konal duel jinde než na Britských ostrovech v roce 1997, kdy ve španělské Valderramě nedávno zesnulý Seve Ballesteros dovedl v roli kapitána domácí tým k těsné výhře.

Francouzská kandidatura měla velmi silnou podporu vlády. Prezident Nicolas Sarkozy považoval Ryder Cup spolu s fotbalovým mistrovstvím Evropy 2016 a snahou Annecy získat pořádání zimních olympijských her 2018 za jednu z priorit ve francouzském sportu v tomto desetiletí.

Příští rok bude hostit klání USA vs. Evropa Medinah Country Club v Illinois, o dva roky později Gleneagles Hotel ve Skotsku a v roce 2016 Hazeltine National Golf Club v Minnesotě. Rozhodnuto je i o pořadateli Ryder Cupu v roce 2020. Bude jím hřiště Whistling Straits ve Wisconsinu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články