Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Němec Kaymer bude golfovou jedničkou

Marana (USA) – Golfista Martin Kaymer se stane v pondělí druhým německým hráčem, který bude vévodit světovému žebříčku. O tom, že vystřídá na prvním místě Angličana Lee Westwooda, rozhodl jeho postup do finále mistrovství světa ve hře na jamky. O titul se dnes večer od 20:15 SEČ střetne v evropském souboji s Angličanem Lukem Donaldem. Svůj první titul kategorie major přitom Kaymer získal teprve loni na PGA Championship.

V semifinále Kaymer porazil Američana Bubu Watsona, který předtím dokázal neuvěřitelně zvrátit své čtvrtfinále, v němž prohrával už o pět jamek s krajanem Holmesem. Šestadvacetiletý Kaymer si postup do semifinále zajistil výhrou nad sedmačtyřicetiletým Miguelem Ángelem Jiménezem ze Španělska. Souboj Kaymer - Watson rozhodla poslední čtyřparová jamka, kde stačilo německému golfistovi zahrát par a po dvoumetrovém patu se mohl radovat.

Golfista Martin Kaymer o svém posunu do čela žebříčku:

0"Rozhodně budu potřebovat nějaký čas, aby se mi to rozleželo v hlavě. Příští týden nehraji žádný turnaj, tak na to přemýšlení alespoň budu mít čas."

"Teď můžu říct jen tolik, že jsem strašně pyšný. Nejenom na sebe, ale i na svou rodinu, lidi, co mi pomáhali, a celé Německo," uvedl Westwoodův nástupce. Anglický golfista byl na prvním místě od začátku loňského listopadu, kdy ukončil dlouholetou nadvládu Američana Tigera Woodse.

Martin Kaymer
zdroj: ČTK/AP autor: Elaine Thompson
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články