Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kreuziger skončil na Tirrenu desátý, vyhrál poprvé Quintana

San Benedetto del Tronto - Roman Kreuziger se po závěrečné časovce dostal do elitní desítky závodu WorldTour Tirreno-Adriatico. Celkovým vítězem 50. ročníku je kolumbijský cyklista Nairo Quintana, poslední vavřín získal čtyřnásobný mistr světa Švýcar Fabian Cancellara. Kreuziger na něj v časovce dlouhé deset kilometrů ztratil 51 sekund, Leopold König 36 vteřin.

Nairo Quintana
zdroj: ZUMA autor: Juzuru Sunada

"Časovku jsem měl určitě zajet líp, je to zklamání," řekl Kreuziger. "Měl jsem po těch dvou etapách v náročných klimatických podmínkách těžké nohy. Nemohl jsem se dostat do rytmu, do rychlosti. Představoval jsem si to jinak, měl jsem být v časovce lepší a skočit víc lidí v pořadí. Ale aspoň že jsem v desítce a mám jeden bod do WorldTour," dodal jezdec stáje Tinkoff-Saxo.

Quintana v boji s časem ve městě San Benedetto del Tronto zaostal za Cancellarou o téměř minutu, ale první příčku v celkovém pořadí bezpečně uhájil. Po loňském druhém místě se člen týmu Movistar dočkal na Tirrenu premiérového triumfu.

Kreuzigera, jenž byl v tomto špičkově obsazeném závodu dvakrát třetí (loni a v roce 2012), dělily před závěrečnou etapou od první desítky dvě vteřiny. Dnes se na desáté místo dostal na úkor Španěla Joaquima Rodrígueze. König obsadil v časovce 22. místo, třetí český účastník Zdeněk Štybar odstoupil po nedělní královské etapě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články