Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Bude to zkouška pro všechny, říká Skála před finále cyklokrosového poháru

Praha - V pořadí již 64. mistrovství republiky cyklokrosařů přivítá v sobotu okruh ve Slaném. Bez rekordmana se sedmi vítězstvími a úřadujícího mistra světa Zdeňka Štybara bude boj o zlato hodně otevřený. Zároveň vyvrcholí osmidílná série Toi Toi Cup a rozhodne se o vítězi Českého poháru, nejblíže k triumfu má zatím Jakub Skála. Přímý přenos sledujte v sobotu 10. ledna od 10:30 na programu ČT sport a našem webu.

Je nám líto, video expirovalo.
V sobotu vyvrcholí domácí cyklokrosový pohár

Ve startovní listině sobotního závodu figurují i ostřílení Martin Bína, který se titulu dočkal loni po předchozích pěti stříbrech, a Radomír Šimůnek mladší, jehož otec vévodí celkovému přehledu společně se Štybarem, ale sám dosud na titul nedosáhl a byl třikrát druhý a čtyřikrát třetí. "Mám radost z toho, že oba předvedli v poslední době několik dobrých výsledků a měli by útočit na prvenství i ve Slaném, ale může do toho promluvit více lidí a mým osobním tipem je právě Jakub Skála," řekl reprezentační trenér Stanislav Bambula.

I pro něho bude závod přínosný. Mistr republiky si zajistí start na blížícím se mistrovství světa v Táboře, s jistotou ho doplní dva nejlepší v žebříčku UCI. "A junioři absolvují takový zhruba čtyřicetiminutový test, který poslouží jako jedno z kritérií pro nominaci na MS," připomněl Bambula. "Sám jsem trochu překvapený, jak to jde zatím v sezoně docela snadno. V sobotu se bude podle mého názoru hodně taktizovat. Bude to celkově jiné, přijedou kluci z Belgie (Bína a Šimůnek), kteří závodí se světovou špičkou a jeli v podstatě jen s Michaelem (Borošem) a Tomášem Paprstkou," připomněl Skála.

Do určité míry tak neví, co vlastně od závodu očekávat. "V sezoně jsem s nimi nezávodil, takže o mně třeba nevědí, jak jsem na tom, ale zároveň ani já nevím, jak jsou na tom oni. Bude to taková zkouška pro nás pro všechny," domnívá se Skála. O víkendu se má hodně oteplit, může se tedy více běhat, ale Skálovi to nevadí.

"K cyklokrosu to patří, má být až deset stupňů, takže bahno asi bude, ale na běhání jsme se připravovali na soustředění na Mallorce, s během problém nemám. Zároveň si ale myslím, že nějaké brutální bláto, aby se běhala půlka okruhu, by ve Slaném být nemělo," uvedl Skála. Průběžné pořadí Toi Toi Cupu vede o pouhé čtyři body před tréninkovým parťákem Borošem, o dalších 20 bodů zpět je Paprstka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články