Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Slavnou klasiku ovládl Martin, Kreuziger dojel mezi posledními

Lutych – Svého vítěze už zná letošní ročník Lutych-Bastogne-Lutych, nejstarší jednodenní cyklistický závod světa ovládl Ir Dan Martin. Člen týmu Garmin jako jediný zachytil závěrečný nástup španělského favorita Joaquima Rodrígueze, 400 metrů před cílem sám zaútočil a dojel si pro první triumf v klasikách v kariéře. Jako třetí dokončil 99. ročník 261,5 km dlouhého závodu další Španěl Alejandro Valverde. Týden po senzačním vítězství na Amstel Gold Race tentokrát zklamal Roman Kreuziger, jenž dojel s téměř desetiminutovou ztrátou na 125. pozici.

Dan Martin triumfuje na Lutych-Bastogne-Lutych
zdroj: ČT24

"Nemůžu tomu uvěřit. Jsem v šoku. Nikdy jsem neviděl jet náš tým tak skvěle - celý den mě chránili, takže mi to přišlo jako jeden z nejlehčích závodů," pochvaloval si Martin, druhý irský vítěz v Lutychu po dvojnásobném šampionovi Seanu Kellym z 80. let.

Cyklistický jednorázový závod Lutych-Bastogne-Lutych (WorldTour) - 261,5 km:

1. Martin (Ir./Garmin) 6:38:07, 2. Rodríguez (Šp./Kaťuša) -3, 3. Valverde (Šp./Movistar), 4. Betancur (Kol./AG2R), 5. Scarponi (It./Lampre) všichni -9, 6. Gasparotto (It./Astana) -18, ...125. Kreuziger (ČR/Saxo-Tinkoff) -9:54. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články