Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Tábor o cyklokrosové MS v roce 2014 nemá zájem

Tábor - Tábor nebude usilovat o pořadatelství mistrovství světa v cyklokrosu v roce 2014, i když městu kandidaturu sama navrhla mezinárodní cyklistická unie UCI. Rozhodla o tom rada města. Jedním z důvodů odmítnutí nabídky jsou podle starosty Jiřího Fišera (Tábor 2020) i vysoké náklady na organizaci šampionátu. Podle něj však není vyloučeno, že pokud UCI osloví Tábor s návrhem na pořádání šampionátu v roce 2015, město tentokrát kandidaturu podá.

Tábor mistrovství světa v cyklokrosu pořádal naposledy loni. "Fakt, že nás UCI po tak krátké době znovu oslovila s nabídkou, bereme jako poctu. Ale rozhodli jsme se, že zatím o kandidaturu usilovat nebudeme," uvedl Fišer.

Náklady na loňské mistrovství světa v Táboře činily více než 20 milionů korun. A jen za podání kandidatury na rok 2014 by Tábor musel uhradit poplatek 8,7 milionu. Situaci prý také trochu komplikují nevyjasněné majetkové vztahy v areálu Komora, přes který vede trať závodu.

Šampionát dělá Táboru velké jméno

Podle místostarostky Lenky Horejskové (ČSSD) se rovněž dá předpokládat, že by akce neskončila ziskem. "Takové věci samy o sobě většinou nejsou ziskové. Ale zase přivedou turisty do Tábora a znamenají zisk pro ubytovací zařízení ve městě a širokém okolí," řekla Horejsková. Dodala, že UCI řadí Tábor dlouhodobě mezi nejlepší adepty na pořádání mistrovství světa. Městu podle ní tato akce dělá v zahraničí velké jméno. "S posledním mistrovstvím světa, které se u nás v roce 2010 konalo, byli zástupci UCI velmi spokojeni," uvedla místostarostka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články